Interieurontwerp voor kantoor De Bioderij

28 januari 2016

De Bioderij is producent van verpakte pannenkoeken en poffertjes en exporteert deze producten aan alle voorname retailketens in Europa en daarbuiten, wereldwijd naar ruim 30 landen. Voor het kantoor in Sliedrecht heeft De Bioderij ons gevraagd een interieurontwerp te maken. In Sliedrecht beschikt De Bioderij, naast het kantoor, over een uiterst moderne productiefaciliteit, waar zij naast koelvers en diepvries ook houdbare producten produceert.

Interieurontwerp met naturelle uitstraling

De wens van De Bioderij was een kantoor met een naturelle uitstraling, aardetinten, niet te modegevoelig en met een link naar de aard en historie van de organisatie. Interieurarchitect Simone Pinkse heeft hiervoor een concept ontwikkeld dat ruimschoots refereert aan de oorsprong van de organisatie: De Bioderij begon in de jaren ’90 met het produceren van yoghurt, kwark en biogarde. De naam Bioderij refereert nog altijd naar het prille begin op de boerderij met het produceren van biogarde.  Midden jaren ’90 kwamen de koelverse producten pannenkoeken en poffertjes erbij. De biogarde productie werd gestopt en de focus werd verlegd naar de productie van pannenkoeken en poffertjes, wat gepaard ging met een flinke schaalvergroting, dit speelde zicht niet meer af op de boerderij. Uitgaande van deze geschiedenis, heeft Simone elementen die kenmerkend zijn voor de boerderij, vertaald naar een modern concept voor De Bioderij. Dit is onder andere terug te vinden in de vloer, de binnenkozijnen en maatwerk meubels. De houten vloeren in combinatie met tegels en de ranke stijlen refereren naar de vroegere boerderijramen en de maatwerkmeubels verwijzen naar de oude boerderijdeuren. Het sfeervolle ontwerp kenmerkt zich door het gebruik van materialen van natuurlijke aard: er wordt veel hout, glas, staal, natuursteen en vilt toegepast. Door het gebruiken van deze materialen, straalt het geheel veel rust en warmte uit.

Ontvangstgebied, kantoren, vergaderruimtes en hospitality

Het kantoor biedt een grote diversiteit aan ruimtes. Het ontvangstgebied is een mooie hoge ruimte met een museale functie. De verlichting die hier toegepast wordt, refereert op een subtiele manier naar poffertjes en pannenkoeken. De kantoren worden transparant, ruimtelijk en open. De overlegkamers krijgen een dubbele functie; deze kunnen tevens dienen als belcel. Bij de verschillende kantoren en ruimtes voor informeel overleg, wordt een pantry gecreëerd met een kleine kookgelegenheid. Ook wordt er een Belevingscentrum gecreëerd, waar het bedrijf haar gasten kan ontvangen en kan laten meekijken naar het bereiden van haar eigen producten, door een kok. Aan het Belevingscentrum grenst een loggia; een heerlijke plek die aanvoelt als een terras.

Dit interieurontwerp zal in de komende periode gerealiseerd worden. Wij wensen De Bioderij alvast een hele prettige tijd in hun nieuwe werkomgeving!

Neem contact op!