Nice to meet you: Esther van Biezen

16 november 2017

Nice to meet you: Esther van Biezen, Senior Projectconsultant. Deze sociale, maatschappelijk betrokken vrouw wil het liefst de wereld een stukje mooier maken; “Ik vond vroeger altijd al veel dingen onrechtvaardig, ik stoorde me aan de ongelijkheid in de wereld en wilde me altijd al inzetten voor anderen, dat zit blijkbaar in mijn DNA.”

Rode draad

De rode draad in mijn carrière is wel het mooier maken van dingen, of dat nu de wereld of een ruimte is. Ik heb 15 jaar sales functies uitgeoefend in de media. Daarna heb ik het roer omgegooid en mijn commerciële ervaring ingezet als Corporate Fundraiser en Social Business Developer bij non-profitorganisaties. Bij Rever ben ik als Senior Projectconsultant op zoek naar nieuwe opdrachtgevers voor wie we mooie interieurvraagstukken kunnen ontwerpen en realiseren. Drie verschillende bedrijven en sectoren, maar toch met een overkoepelende factor: dingen mooier maken.

Voldoening

Esther: “Toen ik van de mediabranche de overstap naar non-profit maakte, keken mensen wel gek op. Maar voor mij is het essentieel om voldoening te halen uit mijn werk. Dat vind ik belangrijker dan een hoog salaris, een groter huis of de nieuwste lease-auto. En het vereist ook wel wat lef ja! In mijn non-profit tijd heb ik meerjarige partnerships met diverse bedrijven opgebouwd. Ook ben ik er trots op dat ik met eigen handen heb meegebouwd aan huizen voor vier gezinnen in Ghana, een ervaring die ik iedereen zou willen aanraden.

Toch heb ik bewust weer de stap naar de commerciële sector gemaakt. Ik gedij beter in een commerciële omgeving. De besluitvorming is sneller en de lijnen zijn korter. Bovendien vond ik bij Rever een groep enthousiaste mensen-mensen, werken we hard met z’n allen en ben je flexibel hoe je dit invult.

Mijn behoefte aan een maatschappelijke bijdrage vervul ik door middel van mijn rol als bestuurslid van hospice Xenia in Leiden, een huis met een hart voor terminaal zieke mensen van 16-40 jaar. Ook hier probeer ik de betrokkenheid van bedrijven in de regio te vergroten.”

Over Rever en duurzaamheid

“Wat je merkt bij Rever, is dat er een grote diversiteit in persoonlijkheden is, maar dat iedereen dezelfde drive en betrokkenheid heeft: hart voor de zaak om Rever succesvol te laten draaien. Het is fijn dat ik in mijn baan output-gestuurd kan werken en flexibel ben, zodat ik mijn werk-privé balans goed in kan delen. Duurzaamheid vind ik heel belangrijk in onze interieurprojecten. Spaarzaam omgaan met grondstoffen, recyclen, het hergebruiken van (duurzame) materialen, dat vind ik essentieel. Ik ben me er heel erg bewust van dat de manier waarop we nu met onze planeet omgaan, eindig is. We moeten gaan omdenken!”

Vrije tijd

Esther: “Na werktijd ga ik vaak naar een sportschool vlakbij Rever, tegen de tijd dat ik dan weer in de auto naar huis zit, zijn de files wel voorbij. Heerlijk! Op zaterdag sta ik bijna altijd langs de lijn bij mijn jongste zoon. Hij is 14 en kan een aardig balletje trappen. Met mijn oudste zoon van 18 ben ik momenteel open dagen aan het bezoeken en aan het uitzoeken wat hij na zijn tussenjaar wil gaan doen. Op zondagochtend wandel ik met mijn zus door de weilanden van Koudekerk aan den Rijn, het dorpje waar ik de laatste 10 jaar met veel plezier woon. Lekker bijpraten, wat reflectiemomenten en na afloop samen een kop koffie. Ik moet wel sporten en bewegen, want ik houd ook heel erg van lekker borrelen en gezellige tapasavondjes met vrienden. Ook ben ik gek op (jazz, funk & soul) muziek. Ik heb altijd muziek aan en heb voor iedere sfeer een Spotify-lijstje. Uiteraard heb ik ook een Rever-lijstje gemaakt voor onze eigen borrelmomenten.”

Toekomst

Esther leeft in het nu en is niet zo van de toekomstdromen. Ze zegt: “Het kan morgen wel over zijn, genoeg reden om het nu extra leuk en zinvol te maken, zowel privé als zakelijk!”

Nadere kennis maken met Esther? Neem dan gerust contact met haar op via esther.vanbiezen@rever.nl of 06 26 23 84 44.

Neem contact op!