Sluit

Bedrijfsrestaurant Alrijne Ziekenhuis

Voor het Alrijne Ziekenhuis (voorheen Diaconessenhuis) in Leiden hebben wij een nieuw bedrijfsrestaurant ontworpen en gerealiseerd. Wij zijn op basis van ons schetsontwerp door het ziekenhuis geselecteerd uit het aanbod van meerdere partijen. Het betreft een project waar wij verantwoordelijk zijn geweest voor het totale ontwerp (zowel bouwkundig als interieur), de esthetische begeleiding tijdens de bouw en levering van het maatwerk en het losse meubilair. Dit alles in nauwe samenspraak met de aannemer, installateur, de grootkeuken fabrikant en uiteraard de opdrachtgever.

Uitdaging: verdiepingen verbinden

De grootste uitdaging in het project was om het bedrijfsrestaurant te realiseren op twee aparte verdiepingen en deze verdiepingen toch duidelijk met elkaar te verbinden. Dit is gedaan door een uitbouw op de eerste verdieping uit te breiden met een aanbouw op de begane grond, om zo ruimte te creëren om een geheel nieuw trappenhuis te bouwen. Door deze fysieke verbinding en door het integreren van de gangzone, voelt het nieuwe bedrijfsrestaurant als één geheel, ook al is het verdeeld over 2 verdiepingen. Ondanks dat het restaurant een zeer groot aantal zitplaatsen biedt (250 stuks), voelt het niet als een massale eetgelegenheid. Dit is te danken aan de variatie in zitplekken. Ook is er een stamtafel gecreëerd, die tevens veelvuldig gebruikt wordt voor teamoverleg, dienstoverdracht en bijvoorbeeld besprekingen van de Technische Dienst.

Gefaseerde uitvoering

De realisatie heeft plaatsgevonden in 3 fases, omdat het bestaande restaurant gedurende de gehele verbouwing beschikbaar diende te blijven voor het ziekenhuispersoneel. Zo zijn respectievelijk de eerste verdieping, de begane grond en de gangen inclusief trappenhuis gerealiseerd. Omdat het ziekenhuis zich in een vrij gedateerd pand bevindt, kwamen er tijdens de verbouwing diverse onvoorziene situaties aan het licht, die niet op de tekeningen stonden. Hierdoor was het een uitdagend traject, maar wij kunnen nu met recht zeggen dat wij trots zijn op het eindresultaat!

Meer weten over dit project of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Klantervaring

Bedrijfsrestaurant Alrijne Ziekenhuis
/
Meer over dit project