Sluit

Gemeente Amsterdam Zuidas

Het huidige kantoor wordt door een aantal afdelingen van de gemeente Amsterdam gebruikt voor het ontwikkelingsproject Zuidas. De in te voegen afdeling bestond uit de architecten van de dienst ruimtelijke ontwikkeling (DRO); mensen die zelf een uitgesproken mening hadden over de functionaliteit en uitstraling van de nieuwe afdeling. In goed overleg hebben de architecten van DRO zelf een aantal opties voor de invoeging uitgewerkt, wij hebben deze opties in eerste instantie beoordeeld op haalbaarheid op technisch, esthetisch en financieel vlak. Van daar uit zijn we samen met hen het Plan van Eisen en het ontwerp verder gaan uitwerken.

In het ontwerp is een deel van de bestaande elementen hergebruikt en is e.e.a. aangevuld met nieuw maatwerk. Dominant in het ontwerp is een grote maatwerk kast die verschillende functies heeft:
– het geven van identiteit aan de afdeling DRO
– een ‘vitrine’ voor gemaakte maquettes
– het archiveren van tekeningen en overige projectinformatie
– het creëren en markeren van twee vergaderruimtes
– een werkplek met benodigde technische voorzieningen voor het maken van maquettes.

Voor de realisatie van dit project hebben wij samengewerkt met Dokter Interieurbouw, Van Zoelen Aannemers, Cofely, en Intermontage. Naast het ontwerp, waren wij ook verantwoordelijk voor het voeren van project management waaronder het aansturen van de onderaannemers en het bewaken van het budget.

Meer informatie over de Zuidas vindt u hier.

Meer weten over dit project of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Klantervaring

Reactie van Gemeente Amsterdam:  “Rever heeft een mooie en praktische aanvulling op het bestaande kantoor geboden, die door vorm en functie makkelijk wordt opgenomen in het al bestaande ‘landschap’.”

Gemeente Amsterdam Zuidas
/
Meer over dit project
Klantervaring