Sluit

Kantoor Bandall

Interieurontwerp en realisatie voor kantoor Bandall

Het Nederlandse bedrijf Bandall verhuisde onlangs van Woerden naar Utrecht – De Meern, waar zij een groter pand hebben aangekocht. Bandall heeft ons gevraagd het interieur voor het nieuwe kantoor te ontwerpen en turnkey te realiseren. Bandall ontwikkelt, produceert en distribueert sinds 1990 wereldwijd bundelmachines en banderolleeroplossingen met banderollen van folie of papier.

Uitgangspunten interieurontwerp

Uitgangspunten voor het interieurontwerp zijn geweest: no-nonsense, industrieel, natuurlijke materialen, recyclebaar, beweging, flexibiliteit en modern. Deze kernwoorden hebben wij vertaald naar een ontwerp, waarbij de verschillende ruimtes in het pand een eigen identiteit hebben gekregen. De drie verdiepingen van het pand zorgen voor een verdeling in functie; van beneden naar boven verloopt dit van interactie naar communicatie naar concentratie. De vormentaal van de huisstijl van Bandall bestaat met name uit ronde vormen. In het interieurontwerp komen de ronde vormen terug als rode draad in het geheel om op deze manier uniformiteit te creëren.

Gastvrijheid

Een belangrijk aspect van de cultuur van Bandall is gastvrijheid. In dit kader komen er bij het pand vlaggenmasten te staan, zodat de bezoekers persoonlijk verwelkomd kunnen worden met de vlag van hun eigen nationaliteit. Bandall opereert in meer dan 80 landen, dus aan de vlaggenmasten zullen regelmatig andere vlaggen wapperen. Ook aan de entree van het pand is om deze reden speciale aandacht besteed. Bezoekers worden welkom geheten door een gastvrouw en aan de wand zorgt een visual voor een begroeting in vele talen. Direct bij de entree weet de bezoeker zeker dat hij het kantoor van Bandall heeft betreden; een klein museum bij de entree vertelt de historie van het bedrijf en in een vitrine worden op een subtiele manier producten gepresenteerd waar Bandall trots op is.

Materialisatie en meubilair

De vaste materialen in het pand hebben op zichzelf een vrij zakelijke uitstraling. Om meer warmte aan het kantoor toe te voegen, is in het interieurontwerp gekozen voor stoffering van vilt en zijn er natuurlijke materialen zoals hout en staal toegepast. Door in diverse ruimtes karpetten te plaatsen, is een meer huiselijke sfeer gecreëerd. Voor de ruimte met kantoorfunctie is gekozen voor een verloop van tapijttegels vanuit de bestaande donkere tegelvloer naar een steeds lichtere en warmere vloer met een kleuraccent. De ruimte voor de directie is transparant en robuust, met glazen entreedeuren, een stoere look en een stalen zwarte pui met glas. Qua meubilair is er gekozen voor zit-sta werkplekken om beweging en flexibiliteit te stimuleren. De uitstraling van het meubilair is fris en modern, tevens zijn er gerecyclede items toegepast zoals de stoel LJ Pet Felt Chair van De Vorm.

Persoonlijk karakter

De kantine heeft een persoonlijk karakter gekregen. De medewerkers van Bandall hebben hier de mogelijkheid om persoonlijke items en gezamenlijke herinneringen een plekje te geven – als een ‘Live Facebook’ waar dingen met elkaar gedeeld worden. De kantine is dusdanig ingericht dat deze ook geschikt is voor (in-)formele ontmoetingen met klanten. Een grote stamtafel bij de open keuken geeft gezelligheid en saamhorigheid. Door te kiezen voor zowel grote als kleine meubels, heeft de kantine een speelse sfeer gekregen. In het kantoorgebied is een grote kastenwand gecreëerd waar ‘live productmonsters’ van lopende projecten worden opgeslagen en getoond. Zo is het voor iedereen inzichtelijk met welk product zijn/haar collega mee bezig is.

Het totale project

Het totale project bestaat uit de ontvangstruimte, twee overlegruimtes en de kantine op de begane grond, een kantoortuinzone en overlegruimte op de eerste verdieping en een directieruimte en creatieve- & loungezone op de tweede verdieping. Wij hebben voor het gehele pand het interieurontwerp gemaakt en hebben de totale realisatie verzorgd.

Meer projecten zien? Klik hier!

Neem contact op!

Klantervaring

Kantoor Bandall
/
Meer over dit project