Sluit

Kantoor Bolton Bouw

Bolton Groep (bestaande uit Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling) heeft haar eigen nieuwe kantoor en werkplaats gebouwd aan de Zegveldse Uitweg in Woerden. Wij mochten het interieur ontwerpen & realiseren.

Een project met – al zeggen we het zelf – een prachtig resultaat, wij zijn er in ieder geval trots op!

Bekijk de video

Kernwaarden Bolton als basis voor interieurontwerp

Bolton staat voor “betrouwbaar, ondernemend, trots, ambitieus en innovatief”. Deze kernwaarden zijn in de praktijk gebracht in hun eigen pand; (interieur-)architect Chris Hiep heeft dit vertaald naar een passende invulling. Dit heeft geleid tot een interieurontwerp waarin “uitstraling, rust & akoestiek, ergonomisch & economisch verantwoord” de hoofdrol spelen. Door middel van het aanbrengen van hoogteverschillen is er logica en eenvoud in het ontwerp gebracht en zijn er verschillende gebieden ontstaan zonder het directe gebruik van wanden. De schuine lijn in het ontwerp komt vanuit het stramien van de aangrenzende werkplaats en zorgt ervoor dat beide bouwdelen met elkaar verbonden worden.

Een kantoor met diverse functies

Het kantoor van Bolton heeft diverse functies:  een kantoorzone met werkplekken, een restaurant/ontmoetingsruimte, een receptie/ontvangst, een experience ruimte, een koffiecorner, een presentatieruimte, diverse vergaderruimtes en een dakterras. De look & feel van deze ruimtes kenmerkt zich door een ruwe, doch warme uitstraling welke aansluit op de bouwwereld. Met behulp van baffles en vrijhangende plafondeilanden wordt de akoestiek gewaarborgd en blijft de vrije verdiepingshoogte van bijna vier meter beleefbaar. De gevlinderde betonvloer is in het zicht gebleven en alleen de afgesloten ruimtes zijn voorzien van een zachte vloerafwerking. De werkplekken zijn gemarkeerd met losse karpetten welke tevens kleur geven aan het interieur.

Duurzame bouw & interieur

Het pand is voorzien van diverse technieken en materialen op het gebied van duurzame bouw. Er is bijvoorbeeld gebruik gemaakt van driedubbel glas, betonkernactivering, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Deze duurzame uitstraling komt ook terug in het interieur, waar zo veel als mogelijk échte materialen zijn toegepast en kleuren en materialen van het interieur overeenkomen met die van het exterieur.

Nauwe samenwerking in bouw & interieur

Het gebouw, ontworpen door architectenbureau H.W. van der Laan, heeft een strakke industriële uitstraling met veel glas en ruwe materialen. Het interieur, dat wij al in een zeer vroeg stadium van de bouw mochten ontwerpen, sluit naadloos aan op het ontwerp van het pand. Er heeft zelfs een wisselwerking tussen in- en exterieur plaatsgevonden waardoor deze elkaar versterken. Dit is juist omdat we al zo vroeg in het proces betrokken waren en vanuit bouwkundig perspectief mochten meedenken. Door het gebruik van BIM (Building Information Model) konden vereisten voor het perfect laten uitkomen van het interieurontwerp in de bouw worden meegenomen. Deze nauwe samenwerking in bouw & interieur is het eindresultaat van het kantoor van Bolton Bouw zeker ten goede gekomen.

Neem contact op!

Klantervaring

Kantoor Bolton Bouw
/
Meer over dit project