Sluit

Kantoor GroenWest

Voor GroenWest, een actieve, maatschappelijk betrokken woningcorporatie in het Groene Hart, hebben wij het hoofdkantoor in Woerden opnieuw ingericht. Wij hebben het interieurontwerp voor het gehele pand verzorgd en hebben tevens het project volledig turnkey gerealiseerd.

Conceptgedachte

Het gebouw waar GroenWest zich in begeeft is een belangrijk onderdeel van hun identiteit. Dit blijkt ook uit hun opvatting: “Wij blijven met onze voeten ‘in het veen van ons werkgebied’ staan door als organisatie contact te houden met alle lagen in de samenleving, van buurtbewoners tot de wijkagent en de wethouder.” Deze opvatting inspireerde interieurarchitect Loran Kampen tot de volgende conceptgedachte: het veen / de grond is opgebouwd uit verschillende lagen. De diverse grondlagen representeren ‘de verschillende lagen in de samenleving’. GroenWest houdt contact met alle lagen in de samenleving, zij zijn ‘de wortel’ die door alle lagen heen loopt.

Ruimtelijk concept

Deze gedachte is vertaald naar een ruimtelijk concept: de vier etages in het pand representeren ieder een grondlaag, dit wordt zichtbaar door per etage een andere kleur (een natuurlijke tint) toe te passen. De (visuele) verbinding tussen de lagen is gecreëerd in de interne trappenhuizen, door de schijven tussen de etages te bekleden met een gerecycled hardhout. De diversiteit in houtsoort, afmeting en kleur geven een dynamische uitstraling en vormen een koppeling met het Groene Hart. Daarnaast vormen de trappenhuizen nu de eye-catchers van het pand.

Zones

De etages zijn opgedeeld in drie gebieden; een facilitaire zone, werkzone en ontmoetingsgebied. Centraal in elke ruimte ligt de facilitaire zone, dit is een verkeersruimte die tevens de gemeenschappelijke faciliteiten herbergt. Aan deze zone grenzen de werkzones, die een open karakter hebben. Om toch enige intimiteit te creëren zijn er buffers geplaatst, voorzien van een op maat gemaakt akoestisch paneel. Op begane grond, eerste- en tweede verdieping is een ontmoetingsgebied geplaatst met een uitnodigend karakter. Hier kan men koffie halen, aanlanden, een verjaardag vieren of informeel overleggen. Op de derde etage bevindt zich het bedrijfsrestaurant. De verschillende etages zijn gelijk van opzet, wat zorgt voor uniformiteit en herkenning voor de gebruiker.

GroenWest kan nu volledig volgens Het Nieuwe Werken opereren, in een pand met een open en transparant karakter.

Bekijk ook de video

In deze video zijn Mireille van den Pol, projectontwikkelaar bij Groen West en Loran Kampen, interieurarchitect bij Rever, aan het woord. Mireille vertelt over hoe het nieuwe kantoor een positief effect op de samenwerking binnen de organisatie heeft. Loran vertelt welke opvatting van GroenWest haar inspireerde tot het ontwerp dat zij maakte voor het kantoor en hoe zij aandacht heeft besteed aan akoestiek en het hergebruiken van materialen.

Meer weten over dit project of wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Neem contact op!

Klantervaring

Mireille van den Pol, projectontwikkelaar bij GroenWest:
“Tijdens onze fusieperiode, nu 3 jaar geleden, zijn we door Rever zeer goed ondersteund. Zo goed dat dit keer voor de reorganisatie, waarbij we o.a. van 4 vestigingen naar 1 zijn gegaan, ook gebruik hebben gemaakt van de expertise van Rever. Ditmaal in een “Design en Build”-vorm, we hebben tijdens het gehele project één aanspreekpunt gehad en zijn enorm ontlast. Dat heeft super gewerkt. Mijn collega’s zijn zeer tevreden. Het nieuwe interieur draagt er aan bij dat we nóg beter samenwerken!”

Kantoor GroenWest
/
Meer over dit project
Klantervaring