Sluit

Kantoor NWO Den Haag

De afgelopen vier jaar hebben wij in fases meerdere verdiepingen van het kantoor van NWO in Den Haag ontworpen en gerealiseerd. Het is een kantoor met een open en flexibel karakter, volgens de uitgangspunten van Het Nieuwe Werken.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en financiert jaarlijks meer dan 5.600 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. NWO heeft ons over de afgelopen vier jaar het vertrouwen gegeven hun acht verdiepingen tellende gebouw in Den Haag volledig opnieuw in te richten, met als doel het pand geschikt te maken om HNW door te voeren. In totaal gaat dit om zo’n 6000 m2. Het gebouw is volledig ingericht om onafhankelijk van tijd en plaats te kunnen werken, het is flexibel, transparant en is hiermee toekomstbestendig voor de komende jaren.

Interieurontwerp

(Interieur-)architect Chris Hiep heeft het ontwerp voor alle verdiepingen verzorgd. Op elke verdieping is rondom de twee kernen van het gebouw een facilitaire zone te vinden, met lockers, een garderobe, een pantry en een repro. De middenzone dient als ontmoetingsplek, hier zijn onder meer informele zitjes geplaatst. Daaromheen is een differentiatie aan werkplekken gesitueerd. Door op elke verdieping deze verschillende werkplekken terug te laten komen, al dan niet in verschillende verhoudingen, is het voor de gebruikers herkenbaar en vinden ze gemakkelijk hun weg. Diversiteit in accentkleuren per verdieping zorgen voor een eigen identiteit. Binnen het gehele project zijn diverse materialen, zoals de wanden, hergebruikt.

Neem contact op!

Klantervaring

Kantoor NWO Den Haag
/
Meer over dit project