Designitem van de maand maart: Bikini Island van Moroso

1 maart 2016

Dit jaar zetten we elke maand een bijzonder designitem in de schijnwerpers. Omdat het een mooi ontwerp is, omdat het een opvallend stuk is, omdat ‘ie op de wishlist van één van onze collega’s staat, omdat het een echte klassieker is…Het zijn in ieder geval items die gezien mogen worden! Designitem van de maand maart: Bikini Island van Moroso.

Veelzijdig modulair systeem

Bikini Island van Moroso is een modulair systeem, dit betekent dat er oneindig veel combinaties mee te maken zijn. Afhankelijk van de ruimte en gewenste activiteiten kun je het (zit-)meubel zelf samenstellen. Het veelzijdige programma omvat diverse zachte componenten in drie verschillende hoogtes. Van lage zitelementen of circulaire stoelen, maar ook stand-alone stukken. Kleine salontafels en containers kunnen geïntegreerd worden. Het geheel kan verder uitgebreid worden met houders voor planten, kleine rekjes en zelfs gordijnen. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat je rondom de bank speciale zones kunt creëren.

Over Moroso

Moroso, sinds 1952, is een Italiaanse specialist in designmeubels met een hedendaagse look & feel. De fauteuils, sofa’s en accessoires zijn van hoge kwaliteit en stralen creativiteit uit. Moroso heeft de overtuiging dat kunst, cultuur en fashion in combinatie met design altijd een grote stimulans zijn voor het ontwerp.

Over de ontwerper

Bikini Island is ontworpen door Werner Aisslinger (1964). Zijn (industriële) designs zijn experimenteel en artistiek. Zijn voorkeur gaat uit naar het gebruiken van de modernste technologieën. Hij heeft veel bijgedragen aan het introduceren van nieuwe materialen en technieken in de wereld van productontwerp.

Collega Michou van Gennip: “Mijn designfavoriet? Bikini Island van Moroso! Deze staat zeker op mijn wishlist, alleen al vanwege de naam. Het is een modulair meubel met onder andere zit-, opberg-, tafel-, licht- en groenelementen. Wat ik hier ontzettend tof aan vind behalve dat je hem helemaal kunt customizen en fantastische kleuren/stoffen kunt geven, is dat deze bank vanuit het centrum opgebouwd wordt als een echt uniek eiland in je woonkamer en je hierbinnen op verschillende manieren kunt zitten/hoekjes hebt. Ik zie het echt voor me dat hier geleefd wordt. En hij is trouwens ook goed toe te passen binnen een ontmoetingsplein (kantooromgeving ) en uiteraard in een privé-omgeving.”

Afbeeldingen via Pinterest (volg ons daar ook!).