Nice to meet you: Bibi Ham

13 april 2017

Nice to meet you: Bibi Ham, hospitality- en eventmedewerker. Een enthousiaste, positieve dame die veel energie krijgt van mensen blij maken. Bibi is het eerste gezicht dat bezoekers zien als ze bij Rever binnenkomen. “Ik ontvang het bezoek, zorg dat alles in het Belevingscentrum er netjes uit ziet en dat iedereen op een fijne plek kan werken. Wat ik het leukste vind om te doen, is de verhuur van onze meetingruimtes. Ik ben hier van A-Z verantwoordelijk voor; ik doe de acquisitie, de marketing, maak de offertes en ben op de dag zelf gastvrouw en sta dan ook achter de bar biertjes te tappen. Die afwisseling maakt het leuk.”

Contact met klant is het leukst

“Het persoonlijke contact met de klant vind ik heerlijk, je kunt in korte tijd een band met iemand opbouwen door mee te denken en er samen voor te zorgen dat het event dat de klant organiseert, een succes wordt. Meestal is zo’n dag toch een beetje spannend voor de klant, omdat ze hun eigen klanten of personeel uitnodigen en veel tijd en aandacht hebben besteed aan het programma. Ik vind het leuk om dan het vertrouwen te krijgen en ben blij als de klant aan het eind van de dag opgelucht en enthousiast is over het verloop van de dag.”

Buitenlandavonturen

Bibi: “Tijdens mijn studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, heb ik 6 maanden stage gelopen in Barcelona, voor een bedrijf dat GPS tochten in autoscooters door de stad organiseert. Na een tijdje kende ik de stad op m’n duimpje en begeleidde ik grote groepen door de drukke stad, dat voelde heel stoer. Ik leerde daar dat waar je ook bent, je jezelf altijd kunt redden. Na mijn studie heb ik 3 maanden door Azië gereisd. Dat was een bijzondere ervaring. Ik genoot van het avontuur, maar na een tijdje keek ik ook uit naar de vastigheid in Nederland.”

Werken bij Rever

Die vastigheid vond ze, na wat omzwervingen, bij Rever. “Ik was op zoek naar een baan met een leuke club mensen. Bij Rever hebben we veel persoonlijk contact en de collega’s zijn heel betrokken met het bedrijf en elkaar. Je bent hier echt samen.” Over haar werk bij Rever zegt Bibi: “Mijn dagen zijn nooit hetzelfde. De ene dag ben ik volop bezig met bezoekers van het Belevingscentrum, de volgende dag ben ik ideeën aan het verzamelen om de beleving die we onze verschillende bezoekers bieden, te kunnen vergroten. De andere dag ben ik bezig met offertes, de website, bestellingen en andere bureauwerkzaamheden. Ik vind het heerlijk om zo divers bezig te zijn.” Over de toekomst zegt ze: “We hebben nog winst te behalen in de hospitality beleving die we onze bezoekers van de meetingruimtes bieden. Het zijn de kleine dingen waardoor mensen het bezoek en de aandacht als een ‘feestje’ beleven, daar ga ik me de komende tijd op focussen.”

Dierenvriend

Bibi is een echte dierenvriend: “Ik vind het heerlijk om in een mooi jurkje cocktails te drinken met mijn vriendinnen, maar het meest gelukkig ben ik als ik lekker buiten tussen de beesten ben. Ik geniet van het samenwerken en leren, vind het mooi om samen een band op te bouwen en te zien hoe hun vertrouwen in jou groeit. Ooit vind je me op een oud boerderijtje omringd door onder andere paarden, honden en katten.”