Nice to meet you: Kieu Ta

17 januari 2020

Nice to meet you: Kieu Ta, projectmanager. Een echte regelaar. Creatief, maar met een praktische insteek. Leer deze zorgzame en sociale dame kennen.

Creatieve genen

Kieu (je spreekt haar naam uit als Kieuw) groeide op in een gemoedelijk dorp in Zeeland. Gedurende haar laatste paar jaar op het VWO in Goes, merkte ze al dat ze graag creatief bezig was: “Ik krijg echt energie van met mijn handen dingen maken. Dat creatieve heb ik van mijn moeder, ze was meubelstoffeerder en zat altijd achter de naaimachine, was altijd bezig met koken, de tuin en planten. Wat dat betreft ben ik echt een kopie van mijn moeder. Na het VWO ben ik naar de Kunstacademie in Breda gegaan, richting interieurarchitectuur. Ik vond het heel interessant en stond het liefst in de werkplaats. Onderzoeken hóe je het beste iets kunt construeren, een ruimtelijke vertaling maken van een concept, dat vond ik het mooist. Ik heb echt hele toffe dingen gemaakt in die tijd.”

Op reis

Kieu: “Na mijn studie wist ik: ik wil reizen. Ik heb eerst een tijdje gewerkt om geld bij elkaar te sparen en ben toen 4 maanden weg geweest, naar Australië, Zuid-Oost Azië en Japan. Een hele gave ervaring, ik kan het iedereen aanraden om zoiets te doen! Na mijn reis heb ik bij diverse vestigingen van Pieces als filiaalmanager gewerkt. Het creatieve deel daarvan, de styling, maar ook het regelwerk vond ik erg leuk. Maar na een tijdje miste ik een raakvlak met interieur. Ik vond de overgang van het studerende leven naar het werkende leven ook echt wennen en bovendien was ik van Goes helemaal naar Groningen verhuisd en moest ik 4 uur in de trein zitten om mijn familie te zien. Het was dus tijd voor iets nieuws.”

Accessoiremerk

“Ik wist een paar dingen: ik wil creatief bezig zijn, ik heb een passie voor texturen en ik wilde een keer iets opzetten. En zo kwam het dat ik accessoiremerk IODA’S heb opgezet. Het is een afkorting van Insteken-Omslaan-Doorhalen-Af laten gaan. Ik ontwierp gebreide dassen en liet deze produceren. Er kwam veel bij kijken: de branding, marketing, productfotografie, administratie, op markten staan en een kraampje vormgeven. Al doende heb ik superveel geleerd maar ik kwam er ook achter dat sales niet mijn ding is.”

Creativiteit & organisatievermogen

Kieu werkte nog een tijdje bij het Leids Congresbureau en is in april 2018 bij Rever begonnen, waar zij haar creativiteit en organisatievermogen kan combineren in haar baan als projectmanager. “Alles kwam samen. Als projectmanager in een creatieve omgeving zorg ik ervoor dat een project in goede banen loopt. Daar komt veel communicatie bij kijken, met veel verschillende partijen. Elke dag kan anders zijn; het opstellen van offertes, het maken van een uitvoeringsplanning, bestellen van meubilair of het leiden van een bouwvergadering: er is veel diversiteit in deze baan. De realisatiefase vind ik het interessants, ik vind het mooi om te zien hoe een ruimte transformeert naar iets nieuws en hoeveel impact dat kan hebben op de gebruikers. Ik verdiep me graag in bouwkundige facetten. Dat komt ook omdat ik erg van klussen houd, het heeft echt mijn interesse. Het is een droom om ooit een klushuis te kopen en dat helemaal zelf te verbouwen.”

Fun & inhoud

“Rever is een mooi bedrijf om voor te werken. Het was heel fijn om goed begeleid te worden met een inwerktraject. Ik vind het heel tof dat we zo actief zijn en veel leuke dingen doen, niet alleen fun: zoals de do-mi-bo’s of een zomerevent maar ook werkgerelateerd: zoals de walk-inn met leveranciers, alles wat er aan werkgeluk gedaan wordt en de cursus brandveiligheid die we laatst hadden. Dat kan ik echt waarderen.”

Thuis in Utrecht

Kieu: “Voor de baan van mijn vriend, verhuisden we naar Utrecht. Na Groningen was dit weer een nieuwe stad, iets dichterbij mijn familie maar nog steeds ver weg. Toch voelde ik me hier al heel snel thuis. Alles is dichtbij en er zijn veel jonge mensen. Utrecht biedt alle dingen die ik leuk vind om in mijn vrije tijd te doen; theater, concerten, festivals en natuurlijk veel leuke en goede restaurants. Met mijn vriend deed ik een keer een lesje Kizomba, Angolese tango, dat vonden we zo leuk dat we het nu elke week doen. Heerlijk!”