Nice to meet you: Patrick Kortwijk

30 januari 2019

Nice to meet you: Patrick Kortwijk, senior projectconsultant. Een energieke man waar de humor vanaf straalt én iemand die constant op zoek is naar nieuwe kennis om zichzelf te verrijken en klanten te kunnen helpen een toekomstbestendige werkomgeving te creëren. Leer Patrick kennen.

Van paperclip tot turnkey interieur

Patrick: “Mijn commercialiteit zat er al vroeg in, als kind wist ik zeker: ik word “zakenman”. Ik deed niets liever dan spulletjes verkopen, op de vrijmarkt wist ik vanaf een kleedje elk smurfenpoppetje te slijten en later, als puber, handelde ik in horloges. Vanaf de HEAO kwam ik terecht in de kantoorvakhandel, ik ging totaal onbevangen op pad om paperclips, notitieboeken en nietmachines te verkopen. Daar kwam kantoormeubilair bij en op ’n gegeven moment kregen we de vraag of we ook een plan voor de inrichting konden maken. Dat vond ik hartstikke leuk, ik ben me er meer in gaan verdiepen en heb verschillende vakopleidingen gedaan.” Patrick werkt inmiddels al zo’n 20 jaar in de projectinrichting en heeft de hele verschuiving van meubels verkopen naar het creëren van turnkey interieurs meegemaakt.

Workplace Branding

“Ik heb een fascinatie voor het vertalen van de identiteit van een organisatie naar een fysieke omgeving. Het hele proces vind ik interessant, van het betrekken van de medewerkers tot het neerzetten van exact de juiste vibe die past bij de organisatie. Marketing heeft me ook altijd geboeid. De functionele aspecten van een interieur zijn natuurlijk heel belangrijk, maar ik word er echt blij van als ik kan bijdragen aan het zichtbaar maken van de identiteit van een bedrijf; workplace branding. Dat kan zoveel meer betekenen dan alleen een mooi plaatje.”

Meten is weten

“We leven in een tijd waarin alles meetbaar is of meetbaar gemaakt kan worden. Ik vind dat ongelooflijk interessant. De productiviteit van medewerkers kan gemeten worden, de bezetting van een kantoor wordt gemonitord door middel van sensoren en vertellen de schoonmakers of een vergaderruimte die dag gebruikt is of niet. Ik ben hier heel erg mee bezig, probeer zoveel mogelijk kennis te vergaren en deel dit met ons team, want dit is de toekomst. De slag maken naar een concept dat continu in beweging kan blijven; workplace as a service, dat is waar we naartoe gaan.”

Een energieke Chief Happy Clients

Patrick: “Mijn functietitel is Senior Projectconsultant, maar iets als “chief happy clients” zou eigenlijk leuker zijn. Want ik ben bezig met klanten blij maken, en ja tuurlijk houdt zowel Rever als ik daar iets aan over, maar het streven om de verwachtingen van onze opdrachtgevers te overtreffen, is wat mij dagelijks drijft. Ik krijg echt energie van gesprekken met gepassioneerde ondernemers of managers. Ik geef ook veel energie, maar krijg het gelukkig ook vaak terug. Daar laadt mijn batterij dan ook weer van op.”

Huisstijl ontwerpen als hobby

“In mijn vrije tijd, als ik niet met mijn dochters naar hockey ben of Duplo aan het bouwen ben met mijn zoontje, vind ik het heel leuk om logo’s te ontwerpen, een huisstijl te bedenken, folders te maken. Als kind deed ik dat al voor fictieve bedrijven, en nu doe ik dat zo nu en dan in opdracht voor (semi) bekenden. En natuurlijk kan ik ook heel erg genieten van een goed glas wijn en lekker eten met goed gezelschap. Maar ja, wie niet?!”