Nice to meet you (11/26): Stijn Eelvelt

21 april 2015

Nice to meet you! Stijn Eelvelt, projectmanager. Zijn toekomstdromen als kind varieerden van architect tot ondernemer. Deze twee dromen in combinatie met zijn studie Small Business brachten Stijn tot waar hij nu is: projectmanager bij Rever. “In mijn baan regel ik alles voor de klant en ben ik van a-z betrokken bij een project; van kostenraming tot realisatie. Ik zorg ervoor dat hetgeen de architect bedenkt, werkelijkheid wordt.”

Een dag in het leven van…

“Mijn werk bestaat uit het opstarten van projecten, plannen, het controleren van werk, de procesbewaking en uiteindelijk de oplevering van een project. Om dat te bereiken ben ik veel in overleg, aan het mailen en op bezoek bij de locatie van het project. Wat ik het leukst vind om te doen? Dat is het meedenken met de klant en nadenken over praktische oplossingen, zodat we de verst mogelijke uitdaging werkelijkheid kunnen maken. En dan het liefst voor een leegstaand of nieuw pand, dan komen er extra veel aspecten bij kijken. Rever is een mooi bedrijf om voor te werken. De diversiteit in opdrachten en klanten – variërend van basisscholen tot multinationals – houden het werk interessant en afwisselend. Het Belevingscentrum is een leuke en inspirerende plek om te werken. Het feit dat we verschillende settings hebben om in te kunnen werken en dat je kunt kiezen, werkt heel prettig. Ik zou het leuk vinden als onze werkplekken en vergadersettings nog meer gebruikt zouden worden door derden, bijvoorbeeld ook door zzp’ers of klanten die hier even aanlanden om te werken of samen te vergaderen. Dat lijkt me boeiend voor de dynamiek, het zou een mooie toevoeging voor Rever zijn.”

Balans tussen kosten en functionaliteiten

“Een project dat ik super leuk vond om te doen, was de nieuwe inrichting van het kantoor van Mediabureau MEC in Amsterdam. Hier hebben we echt een grote diversiteit laten zien: diverse soorten wandbekleding, maatwerk en vloeren. Het is altijd een uitdaging om een goede balans te vinden tussen de kosten en de functionaliteiten van een interieur. Zo spelen we, in overleg met onze interieurbouwer, bijvoorbeeld met materialen die zichtbaar zijn en materialen die niet zichtbaar zijn. Dat kan voordeel opleveren, terwijl de uitstraling en constructie blijven voldoen aan onze eisen. Dat vind ik leuke uitdagingen.”

Knuffelen en knutselen

“Als ik thuiskom en mijn zoontje van zes maanden weer kan knuffelen, dan kan ik mijn werk echt even achter me laten en dan kan ik ontspannen. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om zelf creatieve items voor in en om huis te bedenken en om deze zelf te maken. De ideeën hiervoor haal ik van Pinterest en bijvoorbeeld uit het magazine van VT Wonen, maar overal waar ik kom, zie ik wel dingen waarvan ik denk ‘oh, dat kan ik ook wel zelf maken’. Ook heb ik vaak ideeën om een object een andere functie te geven. Vorig jaar heb ik een gave tuintafel van schaaldelen gemaakt en mijn meest recente projectje zijn soepblikken die ik omgetoverd heb tot pennenbak. Ik vind dat ontspannend om te doen. Bezig zijn met interieur gaat dus wel verder dan alleen mijn werk!”