Nice to meet you: Yvonne Oostveen

16 juni 2017

Nice to meet you: Yvonne Oostveen, een projectmanager met veel ervaring, zo blijkt uit haar uitgebreide en gevarieerde loopbaan. Een actieve, spontane en zorgzame vrouw met een gezonde dosis zelfspot, want: “dat houdt je op de been”.

Waar Yvonne een kick van krijgt

“Als projectmanager vertaal ik het idee van de interieurarchitect naar de praktijk. Ik zoek passende leveranciers, regel de inkoop en begeleid het hele proces tot en met de realisatie. Dit is zowel ‘op papier’ als op de vloer. Het aansturen van de mensen op de vloer vind ik het leukst om te doen. Zo was ik onlangs tijdens de laatste realisatiedagen voor een project dat we voor Bureau Jeugdzorg hebben gedaan drie volle dagen op de werkvloer. Dan zit ik ook gewoon lampen in elkaar te draaien en meubilair uit te pakken. Maar wat ik ook doe: de deur op slot zodat niemand naar huis kan voordat het werk af is. En als een opdrachtgever dan zegt ‘ik heb met andere bedrijven nog nooit meegemaakt dat een project op tijd opgeleverd is, maar dankzij jou is het gelukt’, ja, daar krijg ik een kick van.”

Yvonne’s kracht

Resultaatgericht en daadkrachtig zijn woorden die Yvonne typeren: “Ik zie snel verbanden en andere invalshoeken, andere mogelijkheden. Als ik dingen zie die anders of beter kunnen, voor de klant, voor het gebruik of voor onze marge, dan zal ik dat zeker zeggen. Dat is mijn handicap, of misschien wel mijn kracht? Ik houd ervan om open te communiceren, zonder oordeel, met als doel van elkaar te leren en er met z’n allen beter van te worden.” En waar zij echt blij van wordt? “Als iedereen die betrokken is bij het project, zijn of haar aandeel netjes en op tijd volbrengt en als alles werkt zoals we het bedacht en gepland hebben.”

De loopbaan van deze selfmade woman

Yvonne is zoals ze zelf zegt, een ‘selfmade woman’. Yvonne: “Ik heb kansen benut en gecreëerd”. Zij begon haar loopbaan in 1979 bij ABN AMRO op de afdeling buitenlands betalingsverkeer en ging via de Dienst Onroerend Goed, het plannen van verbouwingen van kantoren, Personeelszaken hoger kader, assistent P&O, accountmanager in het kantorennet, beleggingsadviseur, financieel adviseur naar de facilitaire dienst. Daar werd zij Projectmanager voor het verbouwen en inrichten van hoofdkantoor panden en het kantorennet van ABN AMRO en was zij mede verantwoordelijk voor de implementatie van “Het Nieuwe Werken”. In die functie kwam zij in aanraking met Rever. Yvonne: ”Toen de cultuur binnen de bank na een fusie niet meer bij mij paste, heb ik gestimuleerd om boventallig verklaard te worden.” Al snel kwam ze daarna bij Johnson Controls terecht, waar zij als Mobilisation Manager in no time 15 kantoren voor de Deutsche Bank facilitair moest inrichten, van het opstellen van een PvE tot het inkopen van alle facilitaire diensten. Vervolgens was zij als Continuous Improvement Manager verantwoordelijk voor het verbeteren en synchroniseren van het technisch gebouwbeheer van diverse panden van Shell. Op dat punt in haar leven moest zij na een zware periode van mantelzorg afscheid nemen van twee zeer dierbare mensen. “Ik had 2 jaar in zo’n overleefmodus gefunctioneerd, dat ik gewoon af moest kicken van de adrenaline die me op de been had gehouden.” Toen ze haar energie weer terug had gevonden, heeft ze een jaar lang alleen maar leuke dingen gedaan. Ze deed stedentrips, bezocht musea en ging weekendjes weg totdat ze verzadigd was en weer wilde participeren in het werkende leven. Yvonne: “Ik heb toen een stappenplan opgesteld om weer een leuke baan te vinden en heb mezelf afgevraagd in welke functie ik ooit het meeste plezier had gehad. Dat was de baan waarbij ik met Rever te maken had gehad.” En na 1 telefoontje en 2 gesprekken begon zij een jaar geleden bij ons als projectmanager, een zeer waardevolle aanvulling voor onze organisatie.

Vrije tijd

“Sporten hoort bij mijn leven. Ik houd ook enorm van dansen, afgelopen weekend heb ik nog 20 kilometer gewandeld en 4 uur gedanst. Ik ga ook vaak naar dansfeesten in bijzondere locaties zoals forten en kastelen.” Yvonne heeft een brede culturele en creatieve interesse, je zult haar niet snel ieder weekend hetzelfde zien doen. “Ik heb ook nog veel op mijn wenslijst staan; een reis naar Zuid-Afrika, rondreizen door Australië, er zijn nog veel steden die ik wil zien. Maar ook een keer jetskiën of parasailen lijkt me te gek. Oh en ik wil nu eindelijk eens keyboard leren spelen.”

Kansen creëren

Yvonne: “Je moet zelf kansen creëren en initiatief nemen. Ik heb het niet allemaal cadeau gekregen. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd zelf invloed op een situatie hebt en het om kunt buigen naar iets positiefs. Soms kun je mensen en situaties niet veranderen, maar wel de manier waarop je hier mee omgaat. Daarbij moet je vertrouwen in elkaar hebben en je uitspreken tegen de juiste mensen.” Yvonne zal daarom vanaf de zomer een nieuwe rol gaan vervullen bij ons, waarbij zij zich bezig gaat houden met het verbeteren van onze processen, het aanscherpen van ons leveranciersbeleid en contractmanagement. Een rol die op haar lijf geschreven is. She walks her talk!