Sluit

Kantoor NHG

Voor NHG, het Nederlands Huisartsen Genootschap, hebben wij het nieuwe kantoor ontworpen en turnkey gerealiseerd. Uitgangspunten voor het project waren het creëren van een fijne, flexibele werkomgeving met een warm welkom en een gevoel van herkenning: passend bij de identiteit van NHG. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en mede vanuit dat oogpunt is er gewerkt met materialen van hoge kwaliteit.

“Een gezonde werkomgeving voor een gezond NHG”

Samenwerking stimuleren vanuit interieur

Het ontwerp is gericht op het stimuleren van samenwerking tussen de afdelingen. Dit was, naast de wens voor meer groen, prettig licht, een aangename akoestiek en een goed klimaat, de belangrijkste eis van de medewerkers van NHG. Onze partner M+P heeft in het kantoor een geluidsmeting uitgevoerd. De adviezen die hieruit voort gekomen zijn, voor de zonering (van reuring naar rust) en de afwerking van het interieur, zijn opgenomen in het ontwerp. Een prettige akoestiek wordt hiermee gewaarborgd. Het turnkey interieur is ontworpen door interieurarchitect Simone Pinkse.

Concept: verbintenis tussen mens, natuur en wetenschap

Het interieur verbeeldt de verbintenis tussen mens, natuur en wetenschap. Deze drie elementen zijn verbonden door verschillende soorten ‘stelsels’, deze stelsels komen symbolisch terug in het interieur en verbinden de twee vleugels van het gebouw. De stelsels zijn bijvoorbeeld zichtbaar door de verlichting aan het plafond, dit vormt een lijnenspel. Het vloerplan geeft de routing aan met groene ‘vlekken’, deze zijn verticaal omhoog getrokken door middel van houten lamellen met groenvoorziening.

Zonering door middel van volumes

Over de twee vleugels is een zonering aangebracht door middel van volumes die op strategische plekken in de ruimte geplaatst zijn. De volumes vormen overlegkamers en concentratieplekken, voorzien van glazen wanden zodat het gevoel van openheid gewaarborgd blijft. Meerdere wanden zijn voorzien van kastruimte waar tevens het verhaal van NHG verteld wordt middels storytelling. NHG is trots op haar identiteit en wil deze graag tonen door middel van het interieur. De volumes bepalen, samen met het vloerplan, de routing door het kantoor. Er is gewerkt met glazen wanden met een hoge geluidsdichtheid, voor een verhoogd akoestisch comfort. In het hart van het kantoor is het NHG Café gerealiseerd: de plek waar mensen samenkomen, waar verhalen gedeeld worden en waar feestelijkheden gevierd worden.

Het kantoor van NHG bevindt zich op een verdieping van 1300 m2 in Papendorp bij Utrecht. Wij wensen NHG heel veel werkplezier vanuit het nieuwe kantoor.

Klantervaring

Jeanine Nieuwenhuis, programmamanager herinrichting huisvesting NHG:

“Soms is één plus één drie en bij de samenwerking met Rever was dit het geval. Rever heeft de prachtige verbouwing van het kantoor van NHG ontworpen & gerealiseerd en het was een feestje om met hen samen te werken. Rever luisterde naar onze wensen en dacht met ons mee, waardoor ons nieuwe kantoor ook ècht past bij het NHG en onze manier van werken. Wij zijn erg blij met het resultaat.”

Kantoor NHG
/
Meer over dit project
Klantervaring