Sluit

Werkomgeving Bureau Jeugdzorg Venlo

In het najaar van 2016 zijn de vestigingen Venray en Venlo van Bureau Jeugdzorg Limburg samengegaan in het pand in Venlo. Voor deze samenvoeging heeft Bureau Jeugdzorg ons gevraagd het interieur te ontwerpen en te realiseren. Dit turnkey project beslaat 860 m2 en beschikt over gespreksruimtes voor maatschappelijk werkers en cliënten. Bureau Jeugdzorg Limburg komt op voor de belangen van jeugdigen in Limburg die in hun ontwikkeling worden bedreigd. Het gaat daarbij om kinderen met opgroei- en opvoedproblemen. Voor deze specifieke groep voorziet Bureau Jeugdzorg Limburg in de juiste hulp, zorg en bescherming.

Concept: ieder huisje heeft zijn kruisje

Interieurarchitect Simone Pinkse heeft voor Bureau Jeugdzorg Venlo een concept ontwikkeld dat gebaseerd is op het Nederlandse spreekwoord “ieder huisje heeft zijn kruisje”, wat betekent “er mankeert overal wel iets”. Bureau Jeugdzorg stelt zichzelf de taak te weten wat er in die ‘huisjes’ speelt, om de veiligheid van kinderen voorop te stellen. Simone heeft de ‘huisjes’ vertaald naar overlegkamers, dat wordt in het interieur zichtbaar door een doorlopende gevelplint, veel glas, ‘voordeuren’, ‘huisnummers’ en veel daglicht. Een lijnpatroon van verschillende gevels zijn door middel van folies aangebracht op glazen deuren en wanden en op de wanden in het centrale trappenhuis. De overlegkamers hebben elk een eigen identiteit, net als een huiskamer dat heeft.

Een veilige open omgeving

Vanwege de aard van het werk van Bureau Jeugdzorg, is één van de belangrijkste uitgangspunten het creëren van een kindvriendelijke, veilige omgeving geweest. Dit is terug te zien in de openheid van de verdiepingen, het zachte kleurgebruik en de huiselijke aankleding van het interieur met comfortabele zitjes, groene planten en een speels element zoals een schommel.

Zonering op de verdiepingen

Het kantoor telt twee verdiepingen. De begane grond is het gebied waar bezoekers terecht kunnen en waar maatschappelijk werkers gesprekken voeren met cliënten. De tweede verdieping is een beveiligde zone, waar het kantoorpersoneel werkzaam is. Op beide verdiepingen is een zonering aangebracht, waarbij het middengebied dienst doet als ontmoetingszone en de ruimte eromheen rustigere werk- en gesprekszones zijn.

Klantervaring

Werkomgeving Bureau Jeugdzorg Venlo
/
Meer over dit project