100% circulaire werkomgevingen met second life meubilair

Vanuit onze duurzaamheidsambitie is het ons doel om 100% circulaire werkomgevingen te ontwerpen en te bouwen. Wij werken in onze projecten zoveel als mogelijk met second life meubilair. We zien het gebouw daarbij als grondstoffendepot: we ontwerpen een omgeving op basis van (eigen) bestaande materialen en producten.

Zo dragen we bij aan het reduceren van CO2 uitstoot en afval en beperken we grondstofgebruik. Bewust kiezen voor second life meubilair vermindert klimaatimpact! Als we over second life meubilair spreken, dan bestaan daarin de volgende gradaties:

 • non-refurbished: het 1 op 1 inzetten van materialen en producten in de huidige vorm (uiteraard schoon en functionerend)
 • refurbished: het herstellen van bestaande materialen en producten, of onderdelen daarvan en/of het als nieuw maken van materialen en producten met een combinatie van hergebruikte, gerepareerde en nieuwe onderdelen
 • vintage: kwaliteitsmeubilair met een ‘minimale ouderdom’ van 25 jaar

REFURB. INTERIORS

Samen met onze partner Human Office gaan we voor 100% circulaire werkomgevingen, zonder afval en zonder uitval. Human Office is specialist en marktleider op het gebied van second life meubilair voor kantoor- en projectinrichting. Zij krijgen dagelijks een grote diversiteit aan meubilair en producten aangevoerd. Hierdoor zijn wij gezamenlijk in staat om grote huisvestingsprojecten op duurzame wijze aan te vliegen. Wij werken samen onder het label REFURB. INTERIORS.

 • Ons uitgangspunt is een 100% gesloten circulaire loop
 • We hebben beschikking over een hal van 60.000 m2 vol met gebruikte hoogwaardige producten, uit de markt verkregen
 • Sinds 2020 doen we dit op grote schaal; o.a. voor een overheidsinstelling richten we alle 100 kantoren in Nederland in met second life meubilair

Second life producten zijn van hoogwaardige kwaliteit, niet van nieuw te onderscheiden en hebben dezelfde garanties als nieuwe producten. Het is ons doel om elke werkomgeving 100% in te richten met second life meubilair. Soms is circa 90% haalbaar en moeten we een klein percentage nieuwe producten inzetten, om het esthetische aspect van het ontwerp te waarborgen.

Video refurbished kantoormeubilair: nut en noodzaak

Social return en de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO)

De refurbish werkzaamheden worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  Ieder mens heeft talenten, deze moeten wel gezien worden. In ons REFURB. atelier krijgt de PSO-doelgroep een kans om (opnieuw) onderdeel uit te maken van de maatschappij en persoonlijk te groeien. Onze partner Human Office is volgens de PSO gecertificeerd op Niveau 3.

Wat betekent dit? Human Office:

 • Behoort tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep.
 • Biedt aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid dan organisaties van dezelfde grootteklasse.
 • Voldoet aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding.
 • Presteert wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse: ze behoren tot de 10% best presterende bedrijven.

De ambitie is om in 2023 op Niveau 30 gecertificeerd te zijn.

Second life meubilair in een interieurproject

Hebben we je interesse gewekt om second life meubilair toe te passen in jóuw interieurproject en ben je op zoek naar meer informatie hierover? Wellicht vind je dit ook interessant:

 • Blog: Refurbished meubilair inzetten bij het inrichten van je nieuwe werkomgeving: dit is alles wat je erover moet weten
 • Video: Refurbished meubilair: nut & noodzaak
 • Pagina: Certificering volgens de CO2-Prestatieladder

Wil je meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


  (Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.)

  Ook duurzame ambities?

  Kies voor second life meubilair!