Het kantoor als clubhuis – Onze visie

Met een clubhuis als werkomgeving creëer je een plek waar medewerkers graag willen zijn, omdat die plek toegevoegde waarde biedt aan mens, team en organisatie. Afhankelijk van het type werk bepalen zij zelf wanneer ze met wie in het clubhuis samenkomen voor welke activiteiten én wanneer ze thuis werken.

De mouwen opstropen

In het clubhuis is de identiteit van de organisatie voelbaar, ruimtelijk vertaald en dus zichtbaar. Medewerkers ervaren dat deze plek zó is ingericht, dat die hun behoeften ondersteunt. Het is een plek waar ze trots op zijn, die hun motivatie stimuleert en waar ze de mouwen opstropen om de eigen ambities en die van de organisatie te verwezenlijken.

Een hoger rendement

Op deze manier ontstaat een hoger rendement bij lagere facilitaire, reis- en huisvestingskosten én een geringer ziekteverzuim. Het levert een prachtige flow op wanneer medewerkers met dezelfde professionele passie er plezier in hebben om elkaar te inspireren, te informeren en te activeren. Wanneer ze gezamenlijk het maximale uit een project willen halen. Door te werken in een ruimte die het proces ten volle faciliteert – het clubhuis – ontstaat een vliegwieleffect, waardoor de individuele medewerker en de organisatie versneld op een hoger niveau kunnen komen.

Lees ook dit artikel uit het AD van 2 juli 2020: “Het kantoor wordt een clubhuis”, met een interview met onze collega Jaytee van Veen.

Kwaliteit boven kwantiteit

In het clubhuis is kwaliteit belangrijker dan kwantiteit. Mens, team en organisatie komen er volledig tot hun recht. Deze plek ondersteunt het werkplezier, los van een eventuele vrijdagmiddagborrel. Het clubhuis zorgt voor continuïteit, zet aan tot samenwerking en draagt bij aan groei. De plek verhoogt de productiviteit, versterkt de identiteit en bevordert de cultuur van het bedrijf. In het clubhuis worden verbindingen gecreëerd.

Ieder heeft een cruciale rol

Vergis je niet: met dat alles is het clubhuis zeker geen luilekkerland voor medewerkers. Geen café waar je alleen maar koffiedrinkt en een pilsje pakt. Het clubhuis stimuleert je om topprestaties te kunnen leveren. Daarbij heeft ieder teamlid zijn eigen cruciale rol. Iedereen draagt bij aan het uiteindelijke succes van de organisatie.

In het clubhuis brainstorm je met elkaar, vertel je met trots over zakelijke prestaties en vier je gezamenlijk de successen. Je bepaalt er samen de strategie achter een opdracht. Je evalueert, overlegt en ontspant. Het clubhuis is onmisbaar voor medewerkers en organisatie. Wij gunnen het iedereen om in zo’n omgeving te mogen werken.

Inspiratie voor je eigen clubhuis?

Wij werken al sinds 2002 vanuit ons eigen clubhuis. Voor ons is het een beproefde manier van werken waarmee wij al jaren succesvol zijn. Wil je zelf ervaren hoe wij invulling hebben gegeven aan ons clubhuis en zoek je inspiratie hoe dat er voor jouw organisatie uit zou kunnen zien? Bel ons dan op 030-2142255 of mail ons op info@rever.nl om een afspraak te maken. We geven je graag een rondleiding door ons clubhuis in Utrecht.

Het clubhuismodel hebben wij in samenwerking met de changemanagers van Proven Partners ontwikkeld.

Het clubhuis verbindt

en zet mens, team en organisatie centraal.