Sluit

Entreegebied kantoor in Den Haag

Voor een organisatie in Den Haag, mochten wij het entreegebied opnieuw ontwerpen en realiseren. Ontwerper Joris Engel heeft het entreegebied getransformeerd naar een ruimte waarin een ieder zich welkom voelt. Waarmee de bezoeker zich kan identificeren en waar pure en eerlijke materialen direct zichtbaar zijn. Het ontwerp heeft een duidelijke vormentaal en kreeg een groot gebaar in de ruimte in de vorm van een stalen balie. De ontvangstruimte beschikt over een stamtafel en diverse zitjes die geschikt zijn om even te wachten of om een één op één gesprek te voeren.

Herindeling op basis van routing en zonering

Eén van de belangrijkste eisen aan het ontwerp voor het entreegebied was een heldere en vanzelfsprekende routing en zonering. Door een grote entreebalie dominant schuin in de ruimte te plaatsen en de vloerafwerking mee te nemen in deze schuine lijn, werd een logische routing naar het gebied achter de entreebalie gecreëerd. De richting leidt bezoekers altijd langs de entreebalie zodat geen enkele bezoeker zonder begroeting naar zijn bestemming binnen of buiten het gebouw kan lopen. Tussen de ontvangstruimte en de restauratieve ruimte van het gebouw zijn op maat gemaakte stalen industriële scheidingswanden geplaatst, die perfect passen bij de look & feel van de balie.

Bijzondere entreebalie

De grote entreebalie is opgebouwd uit warm gewalste stalen platen, waarin een link ligt naar de historie van de organisatie waar wij dit entreegebied voor hebben ingericht. De strakheid van het meubel wordt onderbroken door de prachtige tekening van het staal. Op de kopse kant van de balie is een volledig geïntegreerde koffiemachine geïnstalleerd waarvan enkel de kraan en het touchscreen bedieningspaneel zichtbaar zijn. De hospitality medewerkers kunnen hier bezoekers direct voorzien van een  heerlijke kop koffie of thee. Elementen die ook in de ruimte aanwezig zijn in het kader van (brand-)veiligheid, zijn minder opvallend gemaakt door deze weg te laten vallen in de donkere achterwand. De aandacht gaat zo volledig naar de bijzondere entreebalie en ontvangst in het gebouw.

Op maat gemaakt armatuur & moswand

Het op maat gemaakte armatuur boven de balie benadrukt de markante positie van het volume in de ruimte. In het volume zijn grote gekoppelde schermen geïntegreerd die de bezoeker informatie geven over de nieuwste duurzame ontwikkelingen van de organisatie. Om de hoogte van het ontvangstgebied optisch te breken, is er een enorme natuurlijke moswand boven de balie gecreëerd.

Klantervaring

Entreegebied kantoor in Den Haag
/
Meer over dit project