Sluit

Kantoor in omgeving Amsterdam

Voor een (niet nader te noemen) organisatie hebben we een nieuw kantoor ontworpen. Deze opdrachtgever zocht een karakteristiek pand in de omgeving van Amsterdam en stuitte hierbij op een bijzonder hoekpand. In de jaren ‘80 was dit een voormalig Rabobankkantoor en later deed het dienst als kantoor voor andere organisaties. Na diverse verbouwingen door de jaren heen was er weinig over van de oorspronkelijke schoonheid. De kopers zagen door alle voorzetwanden en systeemplafonds heen echter een karakteristiek pand met mogelijkheden. Bij hun zoektocht naar een architect kwamen ze bij Rever terecht. Eén van onze architecten wist direct de juiste snaar te raken met zijn voorstellen voor materialisering, detaillering en indeling. Gezamenlijk met een aannemer en diverse partijen onder regie van de klant zelf hebben wij het interieur ontworpen en deels in opdracht gekregen.

Indeling begane grond

De pui van de entree is aan de hand van oude foto’s teruggebracht naar de oorspronkelijke staat, met veel aandacht voor details in metselwerk, natuursteen en schilderwerk. Bij binnenkomst in het ontvangstgebied valt direct de met lederen panelen beklede kolom op waarin de gashaard verwerkt is. Deze kolom verbindt de begane grond met de eerste verdieping. Aan de achterzijde van de kolom zijn zowel op de begane grond als op de verdieping beeldschermen verwerkt. Middels een stalen taatsdeur in het ontvangstgebied kom je in het werkgebied, waar een enorme houten tafel staat; een boomstamtafel voorzien van epoxy hars. Aan de wand van schoonmetselwerk hangt een maatwerkkast compleet omkleed met messing. Een hoge maatwerk (garderobe-)kast vormt de afscheiding tussen het werkgebied en de pantry. In de (maatwerk) trap die vanuit de pantry naar de eerste verdieping leidt is diverse keukenapparatuur en de serverruimte verwerkt.

Indeling eerste verdieping

De verdieping is te bereiken via een trap in de pantry, maar ook via een zwevende stalen trap in het ontvangstgebied. Het eerste dat opvalt op de eerste verdieping is de open ruimte waarbij je de dakconstructie ervaart. Er is veel licht door de raampartijen in het dak. In de vloer langs de wanden zijn over de gehele lengte van de verdieping glazen panelen geplaatst, waarmee je een gevoel van verbinding met de benedenverdieping ervaart en die bijdragen aan het gevoel van ruimtelijkheid. De verdieping wordt middels glaswanden in tweeën gedeeld. Eén gedeelte is voorzien van vier zit/sta werkplekken en één gedeelte dient als afsluitbare vergaderruimte en is voorzien van een ronde houten tafel van 2 meter doorsnede met epoxy hars.

Hoge mate van aandacht voor details

In dit project is er uitermate veel aandacht besteed aan de details en de hoogwaardige afwerking. Voor de basis van het pand is met ruwe materialen gewerkt. Zo is de oorspronkelijke metselwerkmuur geheel gestraald en weer in het zicht gebracht en is gewerkt met een betonnen vloer op de begane grond, blauwstalen panelen en stalen puien. Voor het toevoegen van zachte elementen en materialen zijn diverse grote karpetten van MOOOI gebruikt, lederen bureau- en vergaderstoelen van Interstuhl en zeer speciale lampenkappen met een goudkleurige geklopte binnenzijde. Op beide verdiepingen is er plek voor kunst aan de wanden, deels door The Frame televisies aan de wanden te verwerken als lijsten. Er zijn meerdere grote planten in aardewerken potten toegepast en in de maatwerkkasten zijn uitsparingen gecreëerd voor kunstobjecten. Er is een apart verlichtingsplan opgesteld en dit is o.a. terug te zien aan veelvuldige indirecte verlichting en spots die in de vloer verwerkt zitten. Door het hele pand is een speakersysteem in de wanden weggewerkt.

Klantervaring

Kantoor in omgeving Amsterdam
/
Meer over dit project