Sluit

Kantoor Sioo

Wij hebben de nieuwe werkomgeving van Sioo in mogen richten, we hebben zowel het ontwerp als de realisatie verzorgd. Sioo ontwikkelt en verzorgt opleidingen voor iedereen die voor uitdagende organisatie- en verandervraagstukken staat. Sioo had behoefte aan een nieuwe werkomgeving met een huiselijk gevoel op een dynamische en goed bereikbare locatie. Zij kozen voor een kantoor in het nieuwe WTC van Utrecht, direct aan het Centraal Station.

Breaam Excellent Label

Het WTC in Utrecht beschikt over een Breaam Excellent Label, vanuit dit oogpunt worden er hoge eisen gesteld aan het interieur. Denk hierbij aan de positionering van werkplekken t.o.v. van de gevel/daglicht, het toepassen van duurzame vloeren, de keuze voor het plaatmateriaal van het maatwerk en de installaties. Alle keuzes voor het interieur van Sioo zijn gemaakt op basis van het Breaam eisenpakket.

Wensen van Sioo: in verbinding met collega’s

De grootte en indeling van het oude kantoor van Sioo pasten niet meer bij de huidige behoeften van deelnemers en medewerkers. Grote wens was om een open kantoor te creëren, waarbij de collega’s zichtbaar zijn en echt met elkaar in verbinding kunnen staan. Ook wilde Sioo graag dat zowel medewerker als klant zich echt welkom zou voelen op het kantoor, dat zowel de mens als de omgeving plezier uit zou stralen en dat er genoeg ruimte zou zijn om te brainstormen.

Vertaling naar interieurconcept

Deze wensen heeft interieurarchitect Simone Pinkse vertaald naar een interieurconcept waarin “welkom – brainstormen – plezier” centraal staan. Het welkome gevoel zit met name in het entree-/ontmoetingsgebied, het brainstormen vindt plaats in een bufferzone en het plezier vind je terug over de gehele werkvloer. Er is gekozen voor een warme blauwe kleur die overeenkomstig is met de huisstijl van Sioo en er is veel gewerkt met OSB-plaatmateriaal. Verdeeld over de werkvloer en opgedeeld in zones vind je ARBO-werkplekken, aanlandwerkplekken, twee belcellen, zitcoupés met garderobe, diverse overlegplekken en -ruimtes en informele zitjes. Tevens is er een lunchruimte die ook als vergaderruimte gebruikt kan worden, met openslaande glazen deuren in een stoer metalen frame. Naast functionele verlichting is er veel sfeerverlichting toegepast om het huiselijke gevoel van het interieur extra te benadrukken. De beplanting draagt hier ook absoluut aan bij. Sioo beschikte over zeer goede bureaus en bureaustoelen, deze zijn hergebruikt in het project. Het project beslaat ca. 350 m2.

Het WTC in Utrecht

In het WTC hebben wij ook het kantoor van Syndesmo ingericht, zo kwam Sioo op ons pad, bijkomend voordeel was dat wij de lessons learned van de inrichting van Syndesmo, direct konden toepassen op het ontwerp en de realisatie van het interieur voor Sioo.

Meer over Sioo lees je op hun website.

Klantervaring

Kantoor Sioo
/
Meer over dit project