Sluit

Studio E Werkspoorkathedraal

340 m2| Utrecht | 2016 | Ontwerp & realisatie

De Werkspoorkathedraal in Utrecht is een innovatieve hotspot voor werken, leren en ontspannen. In opdracht van Overvecht Vastgoed hebben we het interieur voor Studio E ontworpen en gerealiseerd. Studio E is een plek waar creatieve ondernemers op abonnementsbasis een flexibele werkplek kunnen huren. Naast individuele werkplekken is er een ruimte gecreëerd waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en samen kunnen werken.

Uitgangspunten ontwerp flexwerk Studio E Werkspoorkathedraal

De karakteristieken van de industriële montagehal behouden, een flexibele indeling voor multifunctioneel gebruik en het toepassen van duurzame en/of hergebruikte materialen en producten: dat waren de belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp.

Karakter en duurzame materialen

Het karakter van het pand blijft behouden door het toepassen van ruwe materialen, zoals staal, hout in de vorm van OSB-platen en (duurzaam) meubilair met een vintage look. Ook is er gebruik gemaakt van een oude werkbank uit de fabriekshal, die als een centraal ontmoetingspunt is gepositioneerd. Een hergebruikte handenarbeidtafel doet dienst als plek om te brainstormen en samen te werken. De bestaande kern met o.a. toiletten en een pantry is voorzien van artwork dat het ruwe karakter en de historie van het gebouw benadrukt.

Flexibiliteit

De indeling van Studio E heeft een hoge mate van flexibiliteit, zodat de ruimte overdag benut kan worden als werkplek en er ’s avonds op een andere manier gebruik gemaakt kan worden van de vloer, bijvoorbeeld voor workshops, presentaties en lezingen. De flexibiliteit is gecreëerd door acht grote op maat gemaakte werktafels te plaatsen, die middels een lier tegen de wand omhoog geklapt kunnen worden.

Turnkey interieurproject

Flexwerk Studio E is een volledig turnkey project: wij hebben zowel het ontwerp als de realisatie van het interieur verzorgd. Het project beslaat 340 m² en bevat installatiewerkzaamheden, artwork op de kern, los meubilair, maatwerk, sfeerverlichting, gordijnen en karpetten. Meer informatie over het huren van een flexplek in studio E vindt u hier.

Meer projecten zien? Klik hier!

Klantervaring

Studio E Werkspoorkathedraal
/
Meer over dit project