Sluit

Werkomgeving AM

 

Voor het 3-laagse pand van AM hebben we een duurzame en stijlvolle werkomgeving ontworpen en gerealiseerd. AM is een toonaangevende en maatschappelijk gedreven gebiedsontwikkelaar, waar inspirerende en duurzame leefomgevingen worden bedacht en ontwikkelt. De wens was om meer sfeer te creëren, duurzame producten en materialen te gebruiken en om de identiteit van AM zichtbaar te maken.

Duurzaamheid

In het ontwerp is veel second life meubilair toegepast van het label REFURB. interiors. Het huidige meubilair van AM is refurbished, waarmee meerdere vergaderruimtes, aanlandings- en ontmoetingsplekken zijn ingericht. Hierdoor heeft de werkomgeving een circulaire inrichting gekregen. Het overige meubilair dat nog niet aanwezig was in het interieur van AM is ingekocht circulair meubilair van het label REFURB. interiors. Ook hebben we bewuste keuzes gemaakt in het gebruik van grondstoffen en materialen, zoals duurzame vloerkleden en van gerecycled glas geproduceerde mozaïek tegels, waardoor het ontwerp voldoet aan de WELL-certificering van AM.

Identiteit

Binnen het ontwerp wilden we de identiteit van AM terug laten komen. De stad en de gemeenschap zijn hiervoor als inspiratie gebruikt. “I AM Community” ontstond en is onderdeel geworden van de identiteit van AM. Maar wat vormt nu precies een community en hoe ziet dit eruit? Bij een stad denk je vaak aan het plein als het hart van de community en waar mensen bij elkaar komen met een bruisende omgeving eromheen, zoals cafés en parken.

Ontwerp

Bij binnenkomst wordt je ontvangen in een licht en open atrium, dat nu als ontmoetingsplein het hart van het gebouw vormt. Aan het ontwerp zijn veel organische elementen toegevoegd. Er is een plantenbak in vrije vorm geplaatst, waar een bank aan bevestigd is en een grote boom in is geplaatst. Door het plaatsen van plantenbakken in de viderand doorbreken we de strenge rechthoekige uitstraling van het gebouw. Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en zachte vloerkleden, zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling.

Rondom het hart van het gebouw is een werkcafé met zitplekken gerealiseerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Wanneer je naar boven kijkt zie je over de viderand groene beplanting hangen. Dit representeert groene gevels van gebouwen. Achter de beplanting zitten verschillende balkons verscholen, die ook zijn ingericht met circulair meubilair en waar mensen kunnen aanlanden, overleggen en werken.

Daarnaast is door middel van schuifdeuren een multifunctionele vergaderruimte ontworpen, waarmee twee afgesloten ruimtes gecreëerd kunnen worden. Ook is er een nieuw ontwerp voor het restaurant gemaakt, dat een eigen identiteit heeft gekregen.

Storytelling

Voor de maquettes van AM hebben we een nieuwe ombouw gemaakt en deze vervolgens een centrale plek bij de ingang gegeven. De maquettes zorgen voor een warm ontvangst en een museale uitstraling. Door middel van storytelling hebben we de dienstverlening en kernwaarden van AM zichtbaar gemaakt.

Klantervaring

Raymon van Miltenburg, Directeur AM:

Bij de ontwikkeling van ons concept “Reinventing The Office” en op verschillende projecten hadden we positieve ervaringen met Rever opgedaan en inspirerende sessies beleefd . Toen we aan het einde van de coronapandemie ons eigen AM Huis wilden aanpassen, wisten we meteen dat we deze uitdaging ook samen met Rever wilden aangaan.

Gedurende de verschillende fases van het project werden we telkens positief verrast door de professionals van Rever. We begonnen met een ruimtestudie waarbij ook onze collega’s via een enquête werden bevraagd naar hun wensen. Hieruit bleek dat er behoefte was aan verbinding. Vervolgens presenteerde Rever de “clubhuisvisie” die perfect was afgestemd op ons bedrijf. Rever had zich goed verdiept in wat wij als gebiedsontwikkelaar doen en in onze maatschappelijke thema’s. Zij kwamen met het idee van een hart als ontmoetingsplein centraal in het atrium van het AM Huis, net zoals wij dat situeren in onze gebiedsontwikkelingen. Dit principe hebben we omarmd en vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp, waarna de uitvoeringsfase van start ging. We werden volledig ontzorgd door de projectmanager van Rever, die alles binnen budget en planning tot uitvoering bracht. Ook aan onze wens om te focussen op hergebruik en refurbishment heeft Rever maximaal gehoor gegeven. In dit kader was ons bezoek aan Refurb Interiors een feestje, waar ik samen met een collega in een “schatkamer” van 60.000 m2 ons nieuwe interieur mochten uitkiezen. Het is prachtig dat we op deze manier kantoormeubilair een tweede leven kunnen geven zonder dat het van nieuw te onderscheiden is.

Het eindresultaat mag er zijn; ons kantoor is de plek geworden waar collega’s elkaar graag ontmoeten maar ook rustig kunnen werken. Rever heeft ons van A tot Z ontzorgd en het AM Huis de voorbeeldfunctie gegeven die kan dienen voor al onze kantoorontwikkelingen.

Werkomgeving AM
/
Meer over dit project
Klantervaring