Sluit

Werkomgeving IPP & PRS

 

Ontwerp & realisatie | Eindhoven | 2022 | 833 m2

Werkomgeving IPP & PRS

Voor IPP (pooling van pallets en kisten) en PRS (pallet pooling) hebben we een nieuwe werkomgeving ontworpen en gebouwd. Zij hebben zich samen gevestigd in een nieuw kantoor aan Strijp TQ te Eindhoven, in een supertof industrieel (voormalig Philips) pand. Het uitgangspunt was om het nieuwe kantoor te voorzien van een inrichting waar beide bedrijven samen door kunnen groeien en elkaar kunnen versterken. Sleutelwoorden zijn verbinding, identiteit en wendbaarheid.

Indeling werkomgeving

In de nieuwe werkomgeving is plek voor verschillende manieren van werken, met een open en transparante uitstraling. Er is veel plek voor informeel overleg en een tafeltennistafel biedt gelegenheid tot ontspanning. De ruime lunch/borrel-bar met lange stamtafel vormt een belangrijk aspect van de werkomgeving. Door het gehele kantoor is veel groenvoorziening toegepast. Wij hebben ervoor gekozen om de overleg-/vergader-/projectruimtes, in verschillende groottes, in het midden van het kantoor te situeren, met daaromheen de werkplekken. Midden tussen de overlegruimtes bevindt zich de repro ruimte, met voorzieningen voor afvalscheiding, opslag en kluisjes met digitaal slot en een hoge aanlandtafel voor een kort overleg of een dagstart. In de gehele kantoorruimte zijn de kolommen in de oude staat gelaten, waardoor het industriële erfgoed van het pand zichtbaar blijft.

Zichtbare identiteit

Wij hebben voor IPP en PRS een omgeving ontworpen waar hun beide identiteiten duidelijk naar voren komen. In het kantoor zie je op diverse plekken pallets terug, de business van IPP en PRS. Er zijn overlegboxen gemaakt van échte IPP-boxen en er is ook een volledige palletwand gecreëerd, uiteraard voorzien van styling die ook weer de identiteit van beide bedrijven weergeven. De kernwaarden van de bedrijven; CARE, DARE & DELIVER komen terug op visuals in de vergaderruimtes.

Akoestiek

Om in het open industriële kantoor een goede akoestiek te waarborgen, zijn er op diverse plekken akoestische materialen toegepast. Het plafond is grotendeels voorzien van een akoestisch spuitplafond, er is een akoestisch plafondeiland toegepast en er is gebruik gemaakt van hangende vilten afscheidingen tussen de verkeerszone en werkplekken. Daarnaast zijn er akoestische visuals toegepast en de vloeren zijn gedeeltelijk van tapijt voorzien – wat een gunstig effect op de akoestiek heeft.

Klantervaring

Harm van Oirschot – Team Manager Commercial Accounts IPP Benelux

“Nog voordat we met de opdracht waren gestart, werden we uitgenodigd en goed ontvangen in het clubhuis van Rever. Het was een inspirerende omgeving en je kon meteen zien wat voor partij het was. De eerste indruk was goed en qua cultuur leken we te matchen. Daarom hebben we voor Rever gekozen om onze nieuwe werkomgeving te ontwerpen!

Er werd voor ons een workshop geregeld en daarin is lading gegeven aan onze waarden, Care, Dare en Deliver, om zo onze cultuur beter te begrijpen. Die input gebruikten ze vervolgens weer om de waarden en de cultuur terug te laten komen in het ontwerp. Dat was erg sterk vanuit Rever. Ze hebben echt ingespeeld op onze wensen en toen ze in de ontwerpfase hun visie met ons deelden, was dat meteen goed. Ze hielden rekening met onze gehele identiteit (cultuur en huisstijl).

In de uitvoering wist het projectmanagement vanuit Rever snel en juist te schakelen met alle installateur en installatiebedrijven. Dat wisten ze goed te managen. In deze tijd is het uniek om binnen budget en op korte termijn, nog vóór de deadline iets op te leveren. De nazorg vanuit hun kant was daarbij net zo bijzonder: er werd veel aandacht aan ons kantoor besteed zelfs nadat wij een paar weken konden wennen aan de inrichting. We konden zelfs nog wensen een aanpassingen doorgeven. Rever is er dan ook zeker in geslaagd om onze identiteit weer te geven in het uiteindelijke resultaat. Het is een fijn en flexibel kantoor geworden om in te werken.”

Werkomgeving IPP & PRS
/
Meer over dit project
Klantervaring