Sluit

Werkomgeving Kind & Co Ludens

Ontwerp & Realisatie | Houten | 2023 | 3000 m2

Werkomgeving Kind & Co Ludens

Kinderopvangorganisatie Kind & Co Ludens heeft een nieuw pand betrokken in Houten, wij mochten de werkomgeving van 3000 m2 ontwerpen en bouwen. Kind & Co en Ludens waren voorheen twee op zichzelf staande organisaties die in 2022 fuseerden tot Kind & Co Ludens. Om als één organisatie verder te kunnen is er gezocht naar een nieuw pand.

Uitgangspunten interieurontwerp

Een van de belangrijkste wensen voor de nieuwe werkomgeving was om de identiteit van de nieuwe organisatie duidelijk zichtbaar te maken. Ook was het van belang dat de waarden van beide organisaties terugkwamen in het ontwerp. De kernwaarden van de organisaties kwamen al met elkaar overeen. Het kind staat namelijk in beide organisaties centraal en de organisaties hebben een sterke focus op de ontwikkeling van de medewerkers. Interieurarchitect Magda Pietranek heeft ervoor gekozen om de kinderwereld duidelijk terug te laten komen, in het kleurgebruik, vormen en thema’s van het interieurontwerp. Samen met Kind & Co Ludens is er gekeken naar de ruimtes die staan voor ontwikkeling. De thema’s van deze ruimtes en de daarbij toegepaste styling geven een duidelijke knipoog naar de kinderwereld, zoals bijvoorbeeld ‘De Dansstudio’, waar handgemaakte sierlijke prima ballerina’s aan zijden draden de kamer aankleden.

Groen en duurzaam

Een natuurlijke en een duurzame omgeving behoorden ook tot de wensen van Kind & Co Ludens. Hiervoor heeft Magda de kenmerken van een bos als uitgangspunt genomen; een bos staat voor leven, groei en ontwikkeling. Via ‘het bospad’ dat door het pand meandert, vindt de gebruiker zijn weg. De werkomgeving is groen en plantrijk en kenmerkt zich door de organische vormen, verschillende (pastel-)tinten groen en het toepassen van natuurlijke materialen. De concentratieplekken, ontmoetingsplekken en veel werkplekken zijn ingericht met second life meubilair van ons label REFURB. interiors: een duurzame keuze. Ook zijn er nog andere bewuste keuzes gemaakt binnen het ontwerp. Zo bestaan bijvoorbeeld de vloerkleden uit 100% gerecyclede econyl garen, zijn verschillende stoelen en lampen gemaakt van gerecyclede plastic flessen en zijn er meerdere hanglampen opgehangen die zijn gemaakt van plantaardig materiaal.

Verbondenheid en ontwikkeling

De werkomgeving is een plek waar de gebruikers samenkomen en zichzelf kunnen zijn. Conceptueel is dit vertaald naar de vormentaal van ‘huisjes’, door vergaderruimtes af te werken met schuin weglopende houten latten. Ook bevinden zich in de ontvangstruimte twee “houten huizen”, zichtbaar gemaakt door grote houten frames die over een ontmoetingsgebied gepositioneerd zijn. Daarnaast is er specifiek veel aandacht besteed aan ruimtes voor training, omdat leren & ontwikkelen heel belangrijke waardes van de organisatie zijn.

Functie van de centrale gebieden

Het pand van Kind & Co Ludens bestaat uit twee vleugels die op iedere verdieping worden verbonden door een centrale ruimte, deze centrale ruimtes dienen als ontmoetingsgebied en staan symbool voor de twee organisaties die zijn samengekomen door de fusering. De ontmoetingsgebieden hebben een uitnodigend en huiselijk karakter, zodat de gebruikers zich welkom voelen om elkaar daar informeel te ontmoeten. Daarnaast is het restaurant op de begane grond een hele prettige, sfeervolle ontmoetingsplek die niet alleen gebruikt wordt als lunchruimte, maar waar gebruikers ook kunnen aanlanden en overleggen.

Klantervaring

“De eerste gesprekken voelden gelijk goed. Rever dacht echt met ons mee om een werkomgeving te creëren waar iedereen zich prettig bij voelden en dat aansloot bij wat we wij voor ogen hadden; een kantoor waar Verbinden en Ontmoeten centraal staat en rekening wordt gehouden met de impact op onze wereld. De grote lijnen stonden al snel, maar we werden vooral enthousiast over de details in het pand. De ‘bomen’, de details in de vergaderruimtes, het groen, dat zorg voor de glimlach op je gezicht. Wat ook ontzettend fijn is, is dat Rever veel werk uit handen neemt en de gemaakte afspraken nakomt. Toen we de officiële oplevering hadden, was er dan ook bijna niets meer wat nog ‘open’ stond. Heel fijn! Het voelde tijdens de opening dan ook gelijk als een prettige werkomgeving. Alle collega’s wende snel aan het mooie pand en zijn trots op het kantoor dat Verbinden en Ontmoeten stimuleert!”

Werkomgeving Kind & Co Ludens
/
Meer over dit project
Klantervaring