Sluit

Werkomgeving Rijkskantoor

Ontwerp & Realisatie | Rotterdam | 2022

Inrichting duurzaam Rijkskantoor met second life meubilair

Voor een landelijke overheidsinstelling hebben wij een nieuw Rijkskantoor in Eindhoven in mogen richten. Het betreft een duurzaam BREAAM Excellent gecertificeerd pand van 20.000 m2. Rever fungeerde bij dit project als verlengstuk van een externe architect, wij hebben het los meubilair, diverse producten en materialen verzorgd. Duurzaamheid en circulariteit speelden een grote rol bij dit project. Een mooie uitdaging, die perfect aansluit op onze duurzame doelstellingen.

Functie van het Rijkskantoor

Het kantoor biedt ruimte aan 1000 werkplekken en een werkomgeving voor ontmoeten, samenwerken, overleggen, kennisdelen, geconcentreerd werken en ontspanning. Het gebouw is medio 2022 in gebruik genomen door een landelijke overheidsinstelling en dient ook als aanlandplek voor medewerkers van de rijksoverheid.

Geen nieuwe producten inzetten

Vanuit de duurzaamheidsambities van de rijksoverheid is als uitgangspunt genomen geen nieuwe producten in te zetten bij de inrichting van dit gebouw, maar zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit hebben wij gedaan door het bestaand meubilair van de klant opnieuw te gebruiken, volgens de 4 stappen: ReThink, ReUse, RePair en ReFurbish. Door dit toe te passen hebben we het pand op duurzame wijze kunnen voorzien van second life meubilair. Dit betreft een combinatie van producten die 1-op-1 opnieuw ingezet zijn en producten die refurbished zijn. Bij de producten die opnieuw gestoffeerd zijn, is gekozen voor een duurzame stof, waarbij rekening is gehouden met de kleuren die op de verschillende verdiepingen door de architect toegepast zijn. Ieder bouwdeel is in een andere kleur vormgegeven en de kleuren rood, blauw en groen staan centraal binnen het ontwerp. De werkplekken zijn gecreëerd door bestaande bureaustoelen en werkplekken te refurbishen. Bij de koffiepunten zorgt het refurbished meubilair voor een sfeervolle setting en het bedrijfsrestaurant is een prachtige en open omgeving geworden waar collega’s samenkomen en partners worden ontvangen.

Voor 95% ingericht met second life meubilair

Met het inrichten van dit Rijkskantoor hebben 3200 bestaande producten een nieuw leven gekregen, dit is 95% van de totaal ingezette hoeveelheid meubilair. Dit project laat zien dat het duurzaam herinzetten van meubilair in groten getale mogelijk is. Het second life meubilair is geleverd vanuit ons label REFURB.interiors, een initiatief van Rever Interieurprojecten en Human Office. Vanaf onze tekentafel wordt aan gebruikt meubilair een nieuw leven gegeven, passend binnen het interieurconcept. Het verminderen van milieu impact is belangrijk voor ons, maar ook het bijdragen aan sociale verantwoording is voor ons een must. Daarom wordt er in ons proces samengewerkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Klantervaring

Werkomgeving Rijkskantoor
/
Meer over dit project