Sluit

Werkomgeving Smartphonehoesjes.nl

Ontwerp & realisatie | Leusden | 2022 | 1650 m2

Ontwerp & bouw werkomgeving Smartphonehoesjes.nl

Het hoofdkantoor van Smartphonehoesjes.nl (hierna te noemen als SH) in Leusden hebben wij turnkey in mogen richten. SH is een internationaal opererend en snelgroeiend e-commercebedrijf dat accessoires voor mobiele telefoons, tablets, e-readers en andere devices verkoopt, voornamelijk online. Wij hebben een interieurconcept ontwikkeld dat hun manier van werken optimaal ondersteunt, een huiselijk gevoel heeft en ervoor zorgt dat alle medewerkers met veel plezier naar kantoor komen.

Kernmerken ontwerp

Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp waren: flexibiliteit, een open en transparant karakter, diverse vormen van werken (formeel en informeel), bevorderen van samenwerking en kruisbestuiving tussen afdelingen, aansluiting op de cultuur van SH en ruimte voor ontspanning. We hebben een open omgeving gecreëerd met flexwerkplekken, stiltewerkplekken, projectkamers en aanlandplekken. Bij de werkplekken vind je verrijdbare whiteboards en op diverse plekken scrumwanden. Ook is er aandacht besteed aan aansluiting op hybride werken, hiervoor zijn goede systemen voor videobellen geïnstalleerd. Naast plekken om te werken vind je op de begane grond een restaurant met coupé zitjes en een stamtafel en op de tweede verdieping de “Coverbar”, een sfeervolle plek voor ontspannen samenkomen, borrels en feestjes. Mét gezellig dakterras!

Vertaling van kernwaarden

Het gloednieuwe pand in Leusden heeft een moderne en industriële basis. De kernwaarden van SH zijn groeien, ondernemen, plezier. Deze waarden hebben we vertaald naar volumineuze elementen met een warme uitstraling die bijdragen aan een ongedwongen en vriendelijke sfeer en de industriële basis combineert met een eclectische sfeer. De waarde ‘groeien’ zie je terug in flexibele en modulaire elementen. De waarde ‘ondernemen’ komt terug in plekken voor samenwerken en scrummen en de waarde ‘plezier’ komt terug in genoeg plekken voor fun en actie, d.m.v. ruimte voor gamen, videoplay en tafelvoetbal.

Storytelling

In het interieurconcept is veel aandacht besteed aan ruimte voor storytelling. De geschiedenis van SH, de snelle groei, de toekomst van het bedrijf, speciale momenten van de diverse afdelingen en het plezier binnen SH worden door middel van facts & figures en graffiti art zichtbaar gemaakt. Deze zijn gemaakt door een kunstenaar. Tevens vind je op alle verdiepingen voorbeelden van de producten die SH verkoopt, in het interieur is rekening gehouden met displaywanden voor smartphonehoesjes en andere accessoires voor mobiele devices.

Materialen en kleuren

De look en feel van het concept sluit goed aan op de veelal jonge medewerkers van het bedrijf. Het interieur heeft een hippe uitstraling door het toepassen van warme nude en zachte zandtinten, veel hout en planten. Ook is er gewerkt met stoer zwart staal, akoestische grijzen panelen en betonvloeren.

Akoestisch klimaat

Om te zorgen voor een prettig akoestisch klimaat, heeft een ingenieursbureau het ontwerp doorgerekend en een advies uitgebracht voor aanpassingen/toevoegingen om een prettige akoestiek te kunnen waarborgen. Een voorbeeld hiervan is het plaatsen van akoestische wandpanelen op specifieke plekken, het plaatsen van bureauscheidingen en het aan de gevel aan laten sluiten van tussenwanden.

Wij wensen Smartphonehoesjes heel veel plezier in hun mooie nieuwe werkomgeving!

Klantervaring

Werkomgeving Smartphonehoesjes.nl
/
Meer over dit project