Sluit

Werkomgeving Sovib & Synthra

Ontwerp & Realisatie | Rotterdam | 2022

Werkomgeving Sovib & Synthra

Sovib & Synthra zijn in 2022 verhuisd naar een nieuw pand in Rotterdam, waar deze twee bedrijven in de zorgsector samen een nieuwe werkomgeving hebben betrokken. Sovib faciliteert verzekeringen en diensten voor zorginstellingen en hanteert daarbij de waarden: verbondenheid, levendigheid, innovatie en betrouwbaarheid. Synthra ondersteunt werkgever en werknemer met preventie van ziekte en verzuim door arbodienstverlening. Dit doen zij door het plezier, de regie en de effectiviteit te bevorderen. Wij hebben de nieuwe werkomgeving mogen ontwerpen en bouwen.

Verbinding van de twee bedrijven

Voor beide bedrijven zijn eigen werkplekken gecreëerd, ontmoeting vindt plaats door het toevoegen van gedeelde ruimtes. Met het design is een duidelijk verschil tussen de twee bedrijven gemaakt, terwijl het tegelijkertijd toch oogt als een geheel. Voor elk bedrijf is een symbolische kleur gekozen; voor Sovib blauw en voor Synthra roze. De bedrijven worden met elkaar verbonden door middel van een multifunctioneel lint en aan de hand van duidelijk gecreëerde zichtlijnen. Het multifunctionele lint loopt langs de gedeelde ruimtes en heeft een mintgroene kleur, dat als gradiënt tot stand komt. De zichtlijnen geven de werkomgeving een ruimtelijke en open uitstraling.

Kleur & natuurlijke elementen

In het dynamische ontwerp hebben de waarden van beide organisaties als uitgangspunt gediend. Dit heeft geleid tot het toepassen van diverse kleuren, die worden afgewisseld met groene elementen. Het kleurgebruik zorgt voor een energieke en innovatieve uitstraling en de geplaatste plantenbakken geven een natuurlijk aanzien aan het ontwerp. Bij binnenkomst geeft het ontwerp een modern, fris en speels gevoel.

Aandacht voor akoestiek en (dag-)licht

Vanwege het open ontwerp is er speciale aandacht geschonken aan de akoestiek en het benutten van daglichttoetreding binnen het pand. Niet alleen bij de werkplekken, maar ook in het werkcafé, bedoeld voor lunch en overleg, is er een goede combinatie van licht en sfeer. Deze ontmoetingsplek dient ook als gezellige ruimte voor een borrel aan het eind van de werkweek. Aangrenzend aan het werkcafé bevinden zich een tafelvoetbaltafel en een pingpongtafel, fijn voor de ontspanning en het opdoen van nieuwe (creatieve) energie. Naast vermaak, was er ook de wens om rustig te kunnen bellen en de wens voor het voeren van vertrouwelijke gesprekken, hiervoor zijn verschillende (vergader-)ruimtes gecreëerd.

Wij wensen Sovib & Synthra heel veel plezier in hun nieuwe werkomgeving!

Klantervaring

Werkomgeving Sovib & Synthra
/
Meer over dit project