Sluit

Werkomgeving Syndesmo &Morgen

1250 m2 | Utrecht (WTC) | 2019 | Ontwerp & realisatie

Door anders naar mobiliteit te kijken bieden Syndesmo &Morgen dagelijks duizenden mensen meer ruimte door het organiseren van slimme en schone mobiliteit in stad en bedrijf. Commotion Square is de thuisbasis van de labels &Morgen en Syndesmo, waarbij &Morgen zich richt op de stad (overheden, publieke sector) en Syndesmo op het bedrijf (werkgevers, private sector). Het kantoor van Syndesmo &Morgen was gesitueerd aan de Mariaplaats in Utrecht. De organisatie is in korte tijd van 10 naar 28 medewerkers gegroeid, van start-up naar professionele organisatie. Daar hoort een nieuw kantoor bij, op een goed bereikbare locatie: het gloednieuwe WTC in Utrecht. Een dynamische en toekomstgerichte locatie met karakter. Wij mochten dit nieuwe kantoor ontwerpen en turnkey realiseren.

Nieuwe locatie perfect passend bij visie

Deze nieuwe locatie is niet voor niets gekozen; hij past perfect bij de vraagstukken waar Syndesmo en &Morgen zich mee bezighouden op het gebied van mobiliteit & gedrag. Het WTC ligt direct aan Utrecht Centraal, het mobiliteit knooppunt van Utrecht waar trein, tram, bus en auto bij elkaar komen; ideaal als representatieve thuisbasis. Het is een dynamische en flexibele plek met een ontmoetingsplein, veel ruimte voor overleggen, maar ook om geconcentreerd te werken en een tribune voor het geven van trainingen én waar gegamed kan worden.

Toelichting op het interieurconcept

Het concept, ontworpen door Simone Pinkse, is gebaseerd op twee dingen die voor Syndesmo &Morgen essentieel zijn: het verkeersnetwerk en de zon, die symbool staat voor ‘een nieuwe dag’, nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden, om ons alvast voor te bereiden op de toekomst van mobilteit; rethinking mobility. De kleuren van de zonsopgang en zonsondergang heeft Simone gebruikt als basis voor het interieurconcept. Opvallend is het geelgekleurde facility lint dat over de volle breedte van het kantoor gecreëerd is en op meerdere plekken op de vloer en wanden doorloopt. Dit is de verbindende factor in het ontwerp, hierin hebben alle facilitaire benodigdheden een plek gekregen.

Het verkeersnetwerk is vertaald in het vloerplan. De basis tapijttegel is geïnspireerd op straatstenen, om buiten naar binnen te brengen. Bij binnenkomst op het ontmoetingsplein ligt een karpet dat op abstracte wijze de plattegrond van Utrecht weergeeft en waarop de locaties waar het bureau in het verleden en heden gevestigd waren, zijn aangegeven. Dit geeft identiteit en maakt het kantoor persoonlijk. De organisatie is naar buiten gericht, om deze reden zijn er langs de gevel plekken gesitueerd met zicht op de omgeving. Dit is gedaan door het plaatsen van een verdikte vensterbank waar men plaats kan nemen aan de hoge werkplekken en door het plaatsen van fauteuils waar men rustig een boek kan lezen.

Turnkey interieurproject

Het is een mooi turnkey project, waarbij wij zowel voor het ontwerp als de gehele realisatie verantwoordelijk zijn geweest. Van wanden en vloeren tot maatwerk, meubilair, verlichting en styling. Wij wensen Syndesmo &Morgen heel veel werkplezier vanuit hun nieuwe kantoor!

Meer informatie over beide organisaties: www.syndesmo.nl en www.enmorgen.nl.

Klantervaring

Ruud de Groot, partner Syndesmo:

“Rever onderscheidt zich van anderen door nadrukkelijk op zoek te gaan naar het verhaal achter onze organisatie. Van daaruit zijn kenmerkende elementen in ons kantoor ontstaan zoals het ‘gele facilitaire lint’ (zon, energie), de grijs getinte vloerbedekking (asfalt, mobiliteit) en de plattegrond van Utrecht (al jaren onze thuisbasis).”

Werkomgeving Syndesmo &Morgen
/
Meer over dit project
Klantervaring