KNMT vertelt

Een werkomgeving met een open karakter

In 2017 is KNMT verhuisd naar een nieuw kantoor, vanuit de wens voor een werkomgeving die de werkzaamheden en dynamiek van de organisatie beter ondersteunt. Wij mochten zorgen voor het interieurontwerp en de realisatie van de nieuwe werkomgeving. Naar aanleiding van gesprekken met medewerkers van KNMT zijn er uitgangspunten benoemd die wij in het ontwerp hebben verwerkt: transparantie, een open karakter, eigentijds maar niet trendvolgend en een professionele maar toch uitnodigende uitstraling.

Na afronding van het interieurontwerp en de realisatie bij KNMT hebben wij Peter Vos, teamleider Facilitaire Zaken en Erik Markus, algemeen directeur, een aantal vragen gesteld over de het proces, het resultaat en de samenwerking met Rever.

Erik Markus is algemeen directeur bij KNMT en vertelde wat hij van het uiteindelijke resultaat vindt:

“Hoe wij de nieuwe werkomgeving ervaren is als een heel verfrissende en heel veel energie gevende plek om te zijn. Veel licht, transparantie, en daardoor ook veel openheid, wat doormiddel van het glas goed duidelijk wordt gemaakt. Wat ik ook merk is dat mensen heel enthousiast zijn en heel geïnspireerd raken door deze omgeving en hier graag willen werken.”

Peter Vos is teamleider bij KNMT en na afloop heeft hij ons verteld over het resultaat van het project.

“Het resultaat is perfect. Het is een prachtig plaatje en de medewerkers gebruiken het plaatje zoals het bedacht is in de ontwerpfase, en dat is denk ik de kracht van het ontwerp: het spreekt voor zich.”

“Wat opgevallen is in de samenwerking met Rever is dat we echt als een team gewerkt hebben gedurende het hele proces, dat was heel prettig. Nu we het kantoor een paar maanden in gebruik hebben, kan ik zeggen dat de kracht van het ontwerp in mijn ogen is dat je de medewerkers niet hoeft te wijzen op het gebruik van de verschillende werkplekken, het verloopt natuurlijk en het interieur is ondersteunend aan onze processen.”

Meer over het project lezen? Bekijk de portfolio pagina.

Het eindresultaat van dit project en het hele interview met Peter en met Erik van het KNMT zien? Bekijk dan de video hieronder.

Video afspelen