3x duurzaam design van De Vorm

13 februari 2017

Vanuit ons thema deze maand, “circulaire kantoorinrichting”, besteden we aandacht aan het duurzaam design van één van onze gewaardeerde leveranciers: De Vorm. De Vorm werkt met standaarden die bij de huidige tijd passen; ze produceren efficiënt en gebruiken de volledige levenscyclus van de producten. De producten die van gerecyclede PET flessen zijn gemaakt, zijn gerecycled en recyclebaar.

Van PET flessen naar designmeubels: PET Technology

Anders dan de naam doet vermoeden, is vormgeving bij De Vorm nooit leidend. Zij werken vanuit een uitvinding in de manier waarop zij materiaal kunnen verwerken. Dit levert hen ongebruikelijke materiaalkeuzes en nieuwe productietechnieken op die hen onderscheidend maken. Een van deze toepassingen is de PET Technology. De Vorm gelooft dat de PET Technology één van de antwoorden is op circulair interieurdesign en kantoorinrichting en maakt daarom designmeubels van PET flessen.

Hoe werkt de PET Technology?

Grote balen PET flessen worden gesorteerd, versnipperd en schoongemaakt. De snippers plastic worden omgesmolten en tot een flinterdun ‘garen’ gespannen. Deze garen worden vervilt tot dikke PET-vilten matten. De matten worden in een mal geperst waarmee de basis van de meubels, dus in het geval van een stoel: de kuip, gevormd wordt. De overtollige randen worden verwijderd met behulp van een watersnijder.

3x duurzaam design-De Vorm-Rever (2)

3x duurzaam design gemaakt met de PET Technology:

1. Loungestoel ‘Nook’

Deze stoel is een luxe variant, uitermate geschikt voor wachtruimtes, hotel lobby’s of ontmoetingsruimtes. Het verzonken kussen biedt extra comfort en uitstraling. De stoel bestaat uit drie elementaire onderdelen: een PET felt schaal, een kussen en een metalen frame. Ieder onderdeel kan naar wens gecustomized worden. De ‘Nook‘ is zo ontworpen dat ieder onderdeel demontabel is en daarmee teruggebracht kan worden tot zuivere grondstoffen die wederom te recyclen zijn.

3x duurzaam design-De Vorm-Rever (3)

2. Hanglamp ‘AK 2’

Deze multifunctionele hanglamp kan als werkplekscheiding en als akoestisch paneel toegepast worden. De ‘AK 2‘ kan in 10 verschillende ‘PET Felt blends’ geleverd worden en kan op die manier perfect aansluiten op het gehele interieurconcept.

3x duurzaam design-De Vorm-Rever (5)

3. Wandpaneel ‘Mute’

Akoestisch wandpaneel ‘Mute’ is ideaal om op een eenvoudige wijze iets bij te dragen aan zowel de akoestiek als de esthetiek van een ruimte. De panelen zijn eenvoudig en snel te monteren zonder de muur te beschadigen.

3x duurzaam design-De Vorm-Rever (4)

Meer weten over duurzaam design?

Wilt u meer weten over duurzaam design en circulaire kantoorinrichting? Neem dan contact op met onze Senior Projectconsultant Ruben van der Horst op 06-54757310 of via ruben.vanderhorst@rever.nl. Ruben is onze specialist op het gebied van circulaire kantoorinrichting.