Flexibele werkruimte versus corporate kantoren: DPA Talk 28 januari

13 januari 2016

Flexibele werkplekken als Het Nieuwe Kantoor, Spaces of We Work zijn niet meer weg te denken uit het moderne kantoorlandschap. Op donderdag 28 januari zal bij Design Post Amsterdam aandacht aan dit onderwerp besteed worden, tijdens de eerste DPA Talk van dit jaar.


 

“Het werkcomfort, de hoogwaardige faciliteiten en de professionele uitstraling van de gedeelde kantoorruimtes doen inmiddels niet meer onder voor het traditionele bedrijfsinterieur”, aldus een woordvoerder over het gekozen onderwerp van de DPA Talk. “Zzp’ers zijn ook allang niet meer de enige die van deze flexplekken gebruik maken; ook kleine en middelgrote bedrijven zien de voordelen van deze flexibele en representatieve kantoorplekken.”

“Tegelijkertijd kiezen met name grote bedrijven nog vaak voor een traditioneel kantoorgebouw. Al verandert ook dit professionele interieur onder invloed van ‘Het Nieuwe Werken’. Werknemers werken vaker thuis of parttime waardoor bureaus worden gedeeld. Daarbij wordt dit institutionele kantoorinterieur steeds flexibeler en informeler met ‘open workspaces’ of loungehoeken.”

Verschillen in comfort, uitstraling en effectiviteit

Tijdens de DPA Talk op 28 januari worden de verschillen in comfort, uitstraling en effectiviteit – en de rol die design daarin kan spelen – van de flexplek en het traditionele bedrijfskantoor naast elkaar gezet. Sprekers bij deze alweer 11e Talk bij DPA zijn Mattijs Kaak (SKEPP), Ramon Beijen (CBRE) en Celine de Waal Malefijt & Jorien Kemerink (Studio KNOL).

De bijeenkomst begint om 17:30 uur, het adres van DPA is Cruquiusweg 111. We spreken uit ervaring als we zeggen dat ook de hapjes en drankjes altijd uitermate goed verzorgd worden bij de DPA Talks! Inschrijven kan via deze link.

Over Design Post Amsterdam

De toonaangevende interieurmerken Arco, Danskina, Eikelenboom, Arper, Flos, Kvadrat, Montis, Moroso en Palau presenteren hun collecties op de Cruquiusweg 109 en 111 in Amsterdam. Design Post Amsterdam is een nieuw interieurcollectief met een totale oppervlakte van 1500m2 waar inspirerende presentaties van designmeubelen, – verlichting, – karpetten en textiel getoond worden voor professionals en consumenten.