Inspiratietour in Amsterdam: binnenkijken bij de Hallen en City Hub

8 februari 2016

Om geïnspireerd te blijven en onszelf te voeden met ideeën gaan we regelmatig met elkaar op pad om inspiratie op te doen: het Inspiriment. Wie geïnspireerd is, is in staat anderen te inspireren! Afgelopen vrijdag 5 februari waren wij daarom in Amsterdam te vinden, voor een rondleiding bij De Hallen en een bezoekje aan CityHub.

De Hallen

De Hallen, midden in de 19e eeuwse stadswijk Amsterdam West, is een plek waar media, cultuur, mode, horeca en ambachten samen komen. Ooit werden hier de eerste elektrische trams in Amsterdam onderhouden, de tramremise met haar werkplaatsen waren vroeger het ‘werkende hart’ van de wijk. Met de opening van de vernieuwde Hallen in oktober 2014, heeft dit fantastische monumentale pand opnieuw deze functie gekregen, ditmaal toegankelijk voor iedereen en met een divers aanbod.

Door een architect van De Gebouwengids hebben we een zeer informatieve rondleiding gekregen waarin we veel te weten zijn gekomen over de historie van het gebouw, de totstandkoming van de Hallen, de architectuur van het bijzondere gebouw, het behoud van de originele elementen en de huidige functie. Als extraatje mochten we ook in twee kamers van Hotel de Hallen kijken, een inspirerende plek met een urban vintage interieur met een industriële touch.

City Hub

Letterlijk om de hoek bij de Hallen bevindt zich City Hub. City Hub combineert de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel. Het doel van de bedenkers van City Hub was om de traditionele hotelervaring beter te laten aansluiten bij de huidige tijdsgeest en technologische mogelijkheden. Hiervoor hebben  zij speciale ‘hub’s’ laten ontwikkelen, futuristische slaapcabines die de vierkante meters zeer efficiënt benutten maar wel voorzien zijn van de nieuwste technologie. Het personeel in de lobby is vervangen door een app met chatfunctie en inchecken, bier tappen en betalen doe je met een polsbandje. Ook hier mochten we even binnenkijken en kregen we een rondleiding van de zeer vriendelijke hotelmanager. Een heel slim concept, dat generatie Y zeker aanspreekt en dat absoluut potentie heeft om verder uitgerold te worden.

De Foodhallen

Zoals gebruikelijk hebben we ons Inspiriment gezellig afgesloten met een borrel, uiteraard in de Foodhallen! Het was weer een geslaagde middag en ons volgende Inspiriment staat op de planning voor de maand mei, waar we dan naartoe gaan, is nog een verrassing…