Interieurontwerp & realisatie uitbreiding hoofdkantoor Blokker Holding

11 oktober 2016

In Amsterdam Zuidoost heeft Blokker Holding haar hoofdkantoor uitgebreid, er is een kantoor gecreëerd voor medewerkers van Bart Smit, Intertoys, IT en Customer services van de Blokker Holding. Wij mochten het interieur ontwerpen en als turnkey partner volledig realiseren. In juni is het nieuwe kantoor in gebruik genomen, de medewerkers hebben de ruimte omarmd alsof deze er altijd geweest is – voor ons als interieurontwerpers een mooi compliment.

Om alle foto’s te bekijken, klik hier.


 

Uitgangspunten interieurontwerp

De wens van Blokker Holding was om een fijne werkomgeving te creëren, die samenwerking stimuleert en de familiare sfeer binnen het bedrijf zichtbaar maakt en ondersteunt. Daarbij wilde onze opdrachtgever heel graag een duidelijke knipoog maken naar speelgoed en een warm en kleurrijk kantoor met karakter neerzetten. De basis van het concept is het ‘gevoel van een loft woning waar kinderen spelen’, daarvoor zijn de steekwoorden eigentijds, familiair, klantgericht, transparant, praktisch, dynamisch, maar bovenal ook professioneel de uitgangspunten voor het interieurontwerp geweest.

Themakamers als bijzondere vergaderruimtes

Het kantoor heeft 4 min of meer identieke verdiepingen die als werkvloer fungeren. Op elke verdieping zijn warme houttinten toegepast en elke verdieping is in een ander kleurenpallet uitgevoerd waardoor elke vloer zijn eigen identiteit krijgt. Elke verdieping beschikt over 3 unieke themakamers als bijzondere vergaderruimte die gebaseerd zijn op de belevingswereld van kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een ‘prinsessenkamer’, een ‘boomhut’, een ‘zwembad’ en een ‘schoolplein’, allemaal met een volledig eigen sfeer en karakter. Deze kamers dragen sterk bij aan het speelse effect van het interieur.

Styling met speelgoed en huisraad

Al in een vroeg stadium van het ontwerp is met een toegewijd team van de stylistes van de Blokker Holding, degenen die de winkels binnen de holding stylen, een plan gemaakt voor de styling van het kantoor – de puntjes op de spreekwoordelijke i. Interieurarchitect Jaytee van Veen heeft in het ontwerp door het hele kantoor etaleervakken en vitrinedelen gecreëerd, waar de stylistes van de Blokker Holding op een fantastische manier invulling aan hebben gegeven. Door het gehele interieur hebben producten van de diverse winkelformules uit de holding, speelgoed en huisraad, een prominente plek gekregen. Door het toepassen van deze styling wordt het huiselijke karakter en de identiteit van het kantoor benadrukt.

Turnkey interieurpartner

Deze opdracht voor Blokker Holding hebben wij als turnkey interieurpartner aangenomen; wij hebben hen tijdens het totale huisvestingstraject volledig ontzorgd. De opdracht behelst het creëren van de inrichting van de hoofdentree, de werkplekken op alle verdiepingen, het restaurant, een fotostudio waarin alle nieuwe producten worden gefotografeerd, een speelkamer (waar kinderen en medewerkers kunnen spelen, elkaar kunnen ontmoeten en kunnen ontspannen) en twaalf themakamers die dienen voor overleg. Een echt turnkey project waarbij bouwkundige aanpassingen, E-installaties, vloeren, wanden, schilderwerk, maatwerk, meubilair, kabelmanagement, volledige coördinatie en het projectmanagement tot de scope behoorden. In totaal beslaat het project 4700 m², de bouw is op 26 oktober 2015 gestart en op 13 juni 2016 is het kantoor in gebruik genomen.

De klant aan het woord

Barbara van der Leeuw, Programma manager Speelgoed bij Blokker Holding:

“Ons nieuwe kantoor is een feest om in te werken. Het speelse en open karakter maakt het makkelijk om contact te leggen met elkaar. Voor onze ICT’ers, die ook in het nieuwe kantoor gehuisvest zijn, was het even wennen, maar ook deze collega’s voelen zich nu thuis in het kantoor. We merken dat het interieurconcept goed werkt: de stoelen blijven op de juiste plekken staan en de whiteboards worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn. Het concept houdt zichzelf in stand, ik denk dat dat een groot compliment aan interieurarchitect Jaytee is. Ook nieuwe medewerkers, bezoekers en leveranciers zijn enthousiast over ons kantoor. Het is duidelijk voelbaar: hier gebeurt het!”