Interieurontwerp & realisatie hoofdkantoor Arbo Unie in Utrecht

9 juni 2017

Het hoofdkantoor van Arbo Unie is eind mei verhuisd van Haarlem naar Utrecht. Voor de nieuwe locatie aan de Europalaan in Utrecht, mochten wij het interieur ontwerpen en realiseren. Bijzonder aan dit project is dat het hele proces, van het eerste schetsontwerp tot en met de volledige realisatie, binnen een tijdsbestek van slechts 3,5 maand heeft plaatsgevonden. Het kantoor beslaat ca. 1200 m2 en biedt plaats aan ca. 80 medewerkers.

Interieurontwerp vanuit de kernwaarden van Arbo Unie

Arbo Unie helpt organisaties om werken te optimaliseren, zodat medewerkers veilig, gezond en productief kunnen werken en zo hun duurzame inzetbaarheid bevorderen. Het interieur van het nieuwe kantoor van Arbo Unie hebben wij ontworpen vanuit de kernwaarden van de organisatie: samenwerken, betrouwbaar, vakmanschap. Deze waarden zijn het vertrekpunt voor de inrichting en het interieurontwerp geweest.

Functionaliteiten & sfeer

In een creatieve workshop samen met een projectgroep van Arbo Unie is bepaald welke functionaliteiten er in het nieuwe kantoor van belang zijn en welke sfeer bij de organisatie past. De inrichting en het interieur zijn gebaseerd op een taakgerichte werkwijze en zijn met name geënt op de verschillende manieren van (geconcentreerd) werken en ontmoeten mét diverse fun-elementen. De sfeer van het nieuwe interieur is modern, open en transparant. Het is een lichte omgeving met een uitgebalanceerd kleurgebruik en een toevoeging van grafische elementen waarmee de kernwaarden van de organisatie op een speelse manier onder de aandacht worden gebracht bij medewerkers en relaties.

Ontmoetingsplein met podium

De ruimtelijke indeling van het kantoor is gebaseerd op activatie van mensen om samenwerkingen aan te gaan en elkaar te ontmoeten. Een opvallend element in het interieur is het ontmoetingsplein, dit is voorzien van een podium waar bijvoorbeeld een gezamenlijke dagstart gehouden kan worden. Dit ontmoetingsplein heeft de sfeer van een clubhuis, een plek met aantrekkingskracht waar mensen graag komen en verblijven.

De ervaring van Wim Krols, Facilitair Manager bij Arbo Unie

“De samenwerking met Rever hebben wij als heel prettig ervaren. Rever heeft een kwalitatieve aanpak en werkt met een deskundig team. Hun Belevingscentrum heeft ons geholpen om snel keuzes te kunnen maken, de creatieve workshop bij de start van het traject maakte veel duidelijk. De afgelopen maanden is gebleken dat Rever flexibel en adequaat te werk gaat. Dit project had een kort tijdsbestek en we hebben steeds een snelle reactie ontvangen op vragen. Ik kan Rever van harte aanbevelen als full-service partij voor huisvestingsvraagstukken.”

Arbo Unie werkt vanaf eind mei in haar nieuwe hoofdkantoor. Wij wensen hen veel plezier in de nieuwe werkomgeving!