Het kantoor wordt een clubhuis – reportage in EenVandaag

28 augustus 2020

Thuiswerken blijft voorlopig het devies, maar wat betekent dit voor de bijna 2 miljoen Nederlanders die hun brood verdienen met werken op kantoor? Het tv-programma EenVandaag besteedde deze week in een reportage aandacht aan de toekomst van het kantoor.

Na een aantal maanden gedwongen thuiswerken, maken veel organisaties de tussenstand op. De kantoren worden met 30-40% van de originele bezetting voorzichtig gebruikt. De meerderheid van de mensen wil in de toekomst wel terug naar kantoor, maar niet meer fulltime. Er moet een nieuwe balans opgemaakt worden tussen thuiswerken en op kantoor werken, de uitdaging is om oude patronen los te laten, niet meer uit automatisme naar kantoor te gaan, maar bewuste keuzes te maken.

Het kantoor wordt een clubhuis

Bekijk de uitzending van 24 augustus vanaf minuut 20:00 tot het einde van de aflevering, hierin belichten verschillende mensen hun visie op de manier waarop we in de (nabije) toekomst gebruik zullen maken van het kantoor.

Werken is niet alleen een rapport maken, het is ook: heel veel samenwerken. En daarvoor moet je bij elkaar komen. Mensen hebben behoefte aan sociale contacten met collega’s. De toekomst van het kantoor is sociaal, het wordt een clubhuis.

Onze visie op de toekomst van het kantoor

Het kantoor wordt een clubhuis! Ben je benieuwd naar onze visie en de 3 pijlers van een clubhuis? Bekijk deze pagina.