Nice to meet you (5/25): Rosine van Scherpenseel

15 januari 2015

Nice to meet you! Rosine van Scherpenseel is projectmanager bij Rever. “Vijf jaar geleden kwam ik, tijdens mijn studie Facility Management, voor het eerst in aanraking met Rever. Het Belevingscentrum maakte direct indruk op me en ik dacht ‘over vijf jaar zou ik hier wel willen werken!'” Rosine zet ideeën graag om in werkelijkheid en in de zomer van 2013 startte zij als projectmanager bij ons. Sindsdien is zij van grote waarde gebleken voor onze organisatie.

Wat doet een projectmanager?

“Als projectmanager ben ik van begin tot eind bij een project betrokken. In eerste instantie zet ik het ontwerp dat door de interieurarchitect in mijn team gemaakt wordt, om in een offerte voor de klant. Wanneer de realisatie start, ben ik verantwoordelijk voor de planning, het aansturen van leveranciers, het bestellen van producten, het coördineren van leveringen en het klantcontact. Ook zit ik bij de grotere turnkey-projecten bouwvergaderingen voor met alle partijen die bij het project betrokken zijn. Ik zorg er voor dat het voor iedereen helder is wat er wanneer moet gebeuren, zo kunnen er geen misverstanden ontstaan. Gedurende de realisatiefase zorg ik ervoor dat eventuele onvoorziene zaken opgelost worden, het liefst natuurlijk snel en efficiënt. Overall is één van mijn belangrijkste taken het bewaken van het budget van het project, dit vind ik tegelijkertijd ook de grootste uitdaging, zeker bij complexe projecten waar wel eens meerwerk of onvoorziene kosten kunnen ontstaan.” Wat haar voldoening geeft in haar werk? “Ik word er echt blij van als een klant enthousiast is over zijn nieuwe werkomgeving.” Maar ook als haar planning perfect blijkt te kloppen en alles soepeltjes verloopt, is Rosine tevreden. “Wel wil ik altijd blijven leren en mezelf blijven ontwikkelen, gelukkig is daar genoeg ruimte voor. Als projectmanager moet je echt stevig in je schoenen staan. Dat is iets wat altijd beter kan.”

Werken bij Rever

“Als ik ’s ochtends binnenkom bij Rever, geeft dat me al een goed gevoel. Het is echt een meerwaarde om in zo’n inspirerende omgeving te mogen werken. Ik vind het leuk dat de groep collega’s waar we mee werken niet zo groot is en dat we elkaar goed kennen. En iedereen is zichzelf, dat vind ik heel belangrijk.” En de borrels die op vrijdagmiddag plaats vinden, die kan Rosine ook wel waarderen.

Inspiratie

Rosine: “Ik vind het intrigerend om te zien hoe HNW werkt voor veel organisaties en ook hoe verschillend de toepassing van HNW bij bedrijven kan zijn. Hoe materiële zaken zoals een interieur in combinatie met het menselijke aspect bij kunnen dragen aan het doorvoeren van veranderingen of het succesvoller maken van organisaties, vind ik heel interessant. Ik vind het mooi om te zien wat er mogelijk is binnen een pand, die diversiteit is heel groot. Bij Rever kunnen we een gebouw ruimtelijk indelen op basis van de wensen van een klant en alles kan. Zelfs van een donker en benauwd pand kunnen we een mooie werkomgeving maken. Daar ben ik wel trots op. Sinds ik bij Rever werk, ben ik meer waarde gaan hechten aan interieur, ik durf zelf ook meer, bijvoorbeeld in mijn eigen huis. Als ik langs een interieur- of meubelwinkel loop, moet ik altijd even naar binnen!” Op haar interieur-wishlist staat het Colour Carpet van Hay, er moet immers altijd iets over blijven om naar te streven…