Nice to meet you: Maarten Vink

3 september 2015

Nice to meet you: Maarten Vink, senior projectconsultant. Een gedreven en zorgzame man. Eerlijk en duidelijk. Met Maarten weet je altijd waar je aan toe bent. “Als ik iets zeg, dan doe ik het ook. Een man een man, een woord een woord.”

Gedrevenheid

“Ik hou van gedrevenheid! Gezapigheid voelt als euthanasie. Als ik iets doe, dan doe ik het goed en met overtuiging. Een beetje bestaat niet. Doelen stellen en het maximale er aan doen om het doel te bereiken, daar hou ik van.”

Inrichting

“Als zoon van een meubelmaker ben ik opgegroeid in de wereld van inrichten. Een bezoek aan een stad of land was vroeger niet compleet zonder een meubelzaak, bijzonder gebouw of museum te bekijken. Hoewel er nooit enige druk op heeft gelegen was het voor mij al snel duidelijk dat ik iets in het inrichtingsvak ging doen.” Na het doorlopen van het HMC (Hout en Meubilerings College), een opleiding Huisvesting en diverse salesfuncties, kwam Maarten in 2004 bij Rever in dienst. “Als projectconsultant ben ik eindverantwoordelijk voor het project. Ik werk nauw samen met mijn collega’s van ons ontwerpbureau, projectmanagement en met externe partners. Wat ik heel belangrijk vind, is dat wij ons werk zó goed doen, dat mijn opdrachtgever binnen zijn/haar organisatie uiteindelijk gecomplimenteerd wordt met het resultaat.”

Menselijk kapitaal

“Om een inrichtingsvraagstuk tot een goed resultaat te brengen, zowel in de fysieke ruimte als budgettair, vind ik het belangrijk om niet alleen de primaire vraag te beantwoorden maar ook kritische vragen te stellen: waarom wil je dat? Wat voegt het toe? Wat zegt het over je? Mensen laten nadenken over huisvesting voor hun organisatie, voor nu en voor in de toekomst. En dan samen tot de oplossing komen, dat is wat ik leuk vind om te doen. Een prettige omgeving voegt zoveel toe. Het creëert het fundament waardoor mensen het maximale uit zichzelf kunnen halen. Iedereen functioneert beter in een prettige omgeving. Mensen zijn het kapitaal van een organisatie. Wees er zuinig op!”

Ontzorgen

“Ik spreek liever van relaties dan van klanten, omdat ik de personen met wie ik werk, graag intensief bedien. Mijn kracht ligt in het ontzorgen van relaties. Dat neem ik serieus. Ik vind het belangrijk dat een relatie weet dat hij of zij mij altijd kan bellen met vragen. Ik zorg ook dat ik op de hoogte ben van wat er speelt zodat ik alle mogelijke vragen kan beantwoorden. En als er iets niet naar tevredenheid is, dan is er ‘one ass to kick’ en dat is die van mij.”

Plezier

“Plezier, dat is het belangrijkste in het leven, zowel op werkgebied als privé. Dingen waar ik geen plezier uit haal, probeer ik tot een minimum te beperken. Plezier maken geeft mij energie.”