Nice to meet you: Ruben van der Horst

27 november 2014

Nice to meet you! Als Senior Projectconsultant werkt Ruben van der Horst al ruim 7 jaar bij Rever en hij voelt zich als een vis in het water. Als eindverantwoordelijke voor diverse interieurprojecten, leidt hij een druk bestaan. In de Nice to meet you!-portrettenreeks leert u de komende maanden alle mensen van Rever kennen.

Smeltkroes

Wat hij het leukste vindt aan zijn werk? Ruben: “De vrijheid die ik krijg om mezelf te ontwikkelen, de verantwoordelijkheden die ik heb, mijn collega’s en last but not least: de omgeving waarin ik mag werken!” Voor Ruben voelt Rever als een smeltkroes van (Young) Professionals, hij voelt zich enorm op zijn plek en geniet ervan alles te kunnen doen voor een klant: “een casco pand kunnen wij veranderen in wát dan ook, passend bij de identiteit van de klant. De meeste mensen brengen meer tijd door in hun werkomgeving dan thuis, dus laten we er dan ook een gezellige, comfortabele en passende plek van maken, dat wil toch iedereen? Per slot van rekening zijn de medewerkers het grootste bezit van elke organisatie.”

Langdurige relaties

In zijn werk streeft hij ernaar langdurige relaties aan te gaan – niet alleen met zijn opdrachtgevers maar ook met de preferred partners. Dit bereikt hij door grote betrokkenheid te tonen, tijdens het voortraject maar ook juist tijdens de realisatiefase. Wat hem trots maakt is als hij (soms na langere tijd) weer met een bestaande opdrachtgever in contact komt en hij met een big smile tegemoet getreden wordt, omdat men nog steeds hartstikke blij is met de vernieuwde werkomgeving. Deze maand heeft Ruben één van zijn grotere projecten afgerond; de volledige vernieuwing van het interieur van woningcorporatie GroenWest (klik hier voor meer informatie over dit project). Het vier verdiepingen tellende pand is nu fysiek gereed om HNW door te voeren. Ook de herinrichting van Museum De Kluis, in opdracht van GGZ Oost Brabant, is een spraakmakend project geworden voor zowel Rever (het is het eerste museum in ons portfolio) als binnen GGZ. Deze projecten zijn beide mooie voorbeelden van projecten die voortgekomen zijn uit Ruben’s zorgvuldig opgebouwde relaties.

Leergang HNW

Ruben is tevens ‘docent’ aan de Erasmus Universiteit, voor de leergang HNW. Hier volgen bijvoorbeeld HR- en facilitymanagers een 2-daagse of 7-daagse leergang over het implementeren van HNW binnen hun organisatie. Het Nieuwe Werken kent in de basis drie facetten: de mens, de technologie en de fysieke werkomgeving. Over dit laatst genoemde aspect heeft Ruben met zijn 7 jaar werkerving in het realiseren van interieurprojecten voor werkomgevingen, meer dan genoeg te vertellen. Zijn lesstof over de ‘fysieke werkomgeving’ voor HNW wordt dan ook altijd met veel plezier ondergaan door de cursisten in het Belevingscentrum van Rever.

Teamspeler

Als vader van twee kleine kinderen, heeft Ruben ’s ochtends geen wekker nodig. Gelukkig is hij een ochtendmens, dus hij gaat graag vroeg op pad om de dag zo efficiënt mogelijk te benutten. Op deze manier houdt hij voldoende tijd over om o.a. met zijn team te brainstormen en fysiek te overleggen. Aan deze tijd met zijn team hecht hij veel waarde. Architect Emiel, interieurarchitect Loran en projectmanager Rosine vormen samen met Ruben een goed op elkaar ingespeeld team. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen deel en durft los te laten, volgens Ruben één van de redenen waarom zij als team succesvol zijn. Wat hij de grootste uitdaging vindt aan zijn werk? “Het gelijktijdig bewaken van het (taakstellend) budget, de uitstraling én de kwaliteit van het eindproduct.”

 

Ruben, Loran en Emiel trekken aan de bel in onze kroeg om te laten weten dat zij een mooi nieuw project te pakken hebben!

Ruben, Loran en Emiel trekken aan de bel in onze kroeg om te laten weten dat zij een mooi nieuw project te pakken hebben!

Flexibel en sociaal

Ruben: “Doordat wij alle faciliteiten hebben om te gaan en staan waar wij willen en overal onze laptop open kunnen klappen, breng ik vaak de verloren uurtjes tussendoor, bij klanten door. Ik heb dan meer verbinding met mijn klant en kan makkelijk nog eventuele vragen beantwoorden.” Als het even kan, zorgt Ruben ervoor dat hij rond lunchtijd weer terug is bij Rever om aan te sluiten bij de gezamenlijke lunch, iets wat voor hem echt hoort bij het Rever ‘familiegevoel’. “Aan de lunchtafel worden over het algemeen toch de gesprekken gevoerd die even niet over het werk gaan, waardoor je op de hoogte blijft hoe het met je collega’s gaat, want door de hectiek van alledag komt dat er jammer genoeg niet altijd van.” Daarnaast (en niet onbelangrijk), geeft het dagelijkse portie tafeltennis na de lunch hem weer frisse energie voor de rest van de dag.

Ambities

Als klein jongetje, lag zijn ambitie op het sportieve vlak en droomde Ruben ervan profvoetballer te worden. Dat bleek niet haalbaar, maar Ruben heeft wel zijn sportieve drive behouden en trapt nog steeds graag een bal op het voetbalveld en ook wielrennen en golfen behoren tot Ruben’s sportieve vrijetijdsbestedingen. Daarnaast besteed hij veel tijd aan zijn gezin en houdt hij ervan lekker te vertoeven met vrienden. Tegenwoordig beslaan zijn ambities een heel ander vlak: Ruben  maakt graag tijd vrij om samen met collega’s en partners te brainstormen om de dienstverlening van Rever te verbreden, hij zit vol plannen. Hij hoopt nog lang deel uit te maken van Rever, een “club om trots op te zijn”, besluit hij met een big smile.