Een reis langs vernieuwende concepten

9 februari 2015

Voor klanten ontwikkelen wij concepten waar vernieuwing, creativiteit, out of the box denken en het bedenken van slimme oplossingen vaak een belangrijke factor zijn. Om ons zelf te voeden met ideeën, zodat we anderen weer kunnen inspireren, gaan we regelmatig met elkaar op pad om inspiratie op te doen: het Rever Inspiriment. Voor elk Inspiriment gaan we naar een andere stad en bezoeken we locaties aan de hand van een thema. Afgelopen vrijdag 6 februari stond het thema Hospitality op de agenda en hebben we ‘een reis langs vernieuwende concepten’ gemaakt. In Amsterdam hebben we een bezoek gebracht aan Hutspot, Bilder & De Clercq en het Volkshotel.


Hutspot

Hutspot is een conceptstore voor, zoals ze zelf zeggen, een ‘urbanized lifestyle’. In een ruime en ‘ruwe’ kelder aan de van Woustraat vind je Hutspot. Hutspot is opgezet als een platform voor creativiteit en om jonge merken, ontwerpers, kunstenaars en ondernemers een plek te bieden waar zij hun producten kunnen verkopen aan een groot publiek. Alles in de winkel (behalve de hond) is dan ook te koop, van kleding en accessoires tot meubilair en fietsen. Ook vind je er een kapper, een café en vinden er regelmatig activiteiten plaats zoals het Hutspot dinner, een cooking club voor kinderen, yoga lessen, jazz & blues nights en een butcher class. Het interieur is een mix van industrieel en vintage, maar is vooral puur, en de details maken de sfeer.

Bilder & De Clercq

Bilder & De Clerq is een eetwinkel ingericht naar recept. Er zijn altijd 14 gerechten te vinden in de winkel (vlees, vegetarisch en vis) en voor elk recept vind je er alle ingrediënten – in exact de juiste hoeveelheden – die nodig zijn om het gerecht te bereiden, inclusief een duidelijke en mooi vormgegeven receptkaart. Elke week introduceert Bilder & De Clercq drie nieuwe gerechten. De winkel is ontworpen door Staat Amsterdam en in januari heeft Bilder & De Clercq in de VS de Ebeltoft Retail Innovation Award voor vernieuwende concepten gewonnen, uit 152 inzendingen. Met recht een innovatief concept dus, dat tot in de puntjes uitgedacht is en waar de bewuste consument met weinig tijd, maar wel de wens om lekker, gezond en gevarieerd te eten, alle gemak wordt geboden. De indeling en uitstraling van de winkel nodigt uit om heerlijk rond te snuffelen, van een cappuccino met een brownie te genieten en je avondmaal te kopen.

Het Volkshotel

Het Volkshotel, gevestigd in het oude Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat, is een bijzondere plek met een breed scala aan mogelijkheden. Als je het hebt over vernieuwende concepten, dan staat deze plek behoorlijk bovenaan de lijst. Zoals ze bij het Volkshotel zelf zeggen: “Volkshotel is a place to rest, or not to sleep at all. Where nothing is standard, not even our standard room.” Het Volkshotel is voor iedereen en biedt een bar, restaurant, club, plek voor meetings, een plek voor flexwerken, een broedplaats, en een hotel met maar liefst 172 kamers – stuk voor stuk met zorg ontworpen en gecreëerd. Met name de White Bike Room (zie ook de pagina met ‘Special Rooms‘), waar wij een blik in mochten werpen, bracht het geluidsniveau dat wij met z’n allen produceerden, nogal omhoog. In het gehele pand vind je ruwe materialen zoals hout, glas en beton en overal zie je de link met het verleden van het gebouw. Een zeer inspirerende plek voor lovers, fighters, dreamers and cowboys.

Een geslaagde reis langs vernieuwende concepten

Rever Interieurprojecten - een reis langs vernieuwende concepten - eten

Aansluitend aan deze berg inspiratie, vernieuwende concepten, design, informatie door middel van rondleidingen en toelichting van enthousiaste mensen, gave interieurs en innovatieve ideeën, hebben we heel lekker en gezellig gegeten bij het Volkshotel, met een prachtig 360° uitzicht over Amsterdam. We kijken alweer uit naar ons volgende Inspiriment!