Turnkey interieur voor NHG: “een gezonde werkomgeving voor een gezond NHG”

6 september 2018

Eén van de turnkey projecten waar we momenteel mee bezig zijn, verdient extra aandacht: het ontwerp en de realisatie van het kantoor van NHG, het Nederlands Huisartsen Genootschap. Deze organisatie voor huisartsen brengt de wetenschap naar de huisartsenpraktijk.

Het kantoor van NHG bevindt zich op een verdieping van 1300 m2 in Papendorp bij Utrecht. Deze verdieping wordt momenteel voorzien van een geheel nieuw turnkey interieur, onder het motto: “een gezonde werkomgeving voor een gezond NHG”. Uitgangspunten zijn het creëren van een fijne, flexibele werkomgeving, met een warm welkom, een gevoel van herkenning: passend bij de identiteit van NHG. Er is veel aandacht voor duurzaamheid en mede vanuit dat oogpunt wordt er gewerkt met materialen van hoge kwaliteit.

Samenwerking stimuleren vanuit interieur

Het ontwerp is gericht op het stimuleren van samenwerking tussen de afdelingen. Dit was, naast de wens voor meer groen, prettig licht, een aangename akoestiek en een goed klimaat, de belangrijkste eis van de medewerkers van NHG. Onze partner M+P heeft in het kantoor een geluidsmeting uitgevoerd, de adviezen die hieruit voort gekomen zijn, voor de zonering (van reuring naar rust) en de afwerking van het interieur, zijn opgenomen in het ontwerp. Een prettige akoestiek wordt hiermee gewaarborgd. Het turnkey interieur is ontworpen door interieurarchitect Simone Pinkse.

Concept: verbintenis tussen mens, natuur en wetenschap

Het interieur verbeeldt de verbintenis tussen mens, natuur en wetenschap. Deze drie elementen zijn verbonden door verschillende soorten ‘stelsels’, deze stelsels komen symbolisch terug in het interieur en verbinden de twee vleugels van het gebouw. De stelsels worden bijvoorbeeld zichtbaar door de verlichting aan het plafond, dit vormt een lijnenspel. Het vloerplan geeft de routing aan met groene ‘vlekken’, deze worden verticaal omhoog getrokken door middel van houten lamellen met groenvoorziening.

Zonering door middel van volumes

Over de twee vleugels is een zonering aangebracht door middel van volumes die op strategische plekken in de ruimte geplaatst worden. De volumes vormen overlegkamers en concentratieplekken, voorzien van glazen wanden zodat het gevoel van openheid gewaarborgd blijft. Meerdere wanden worden voorzien van kastruimte waar tevens het verhaal van NHG verteld wordt middels storytelling. NHG is trots op haar identiteit en wil deze graag tonen door middel van het interieur. De volumes bepalen, samen met het vloerplan, de routing door het kantoor. Er wordt gewerkt met glazen wanden met een hoge geluidsdichtheid, voor een verhoogd akoestisch comfort. In het hart van het kantoor wordt het NHG Café gerealiseerd: de plek waar mensen samenkomen, waar verhalen gedeeld worden en waar feestelijkheden gevierd worden.

Realisatie in volle gang

De verbouwing wordt in twee fases uitgevoerd. Fase 1 is momenteel in volle gang en wordt half oktober opgeleverd en fase 2 staat gepland om eind januari 2019 gereed te zijn.

Neem contact op!