Sluit

“Werkplaats” Bovemij

Bovemij helpt bedrijven in de mobiliteitsbranche om succesvol te ondernemen, ze zijn experts in verzekeren, financieren en rechtshulp. Dit doen zij vanuit hun werkomgeving in Nijmegen. Na eerder een kantoorruimte in Nijmegen turnkey te hebben aangepakt, zijn we door Bovemij gevraagd een nieuw interieur te ontwerpen voor hun flexruimte en het auditorium en ook de realisatie hiervan volledig te verzorgen.

Uitgangspunten voor het ontwerp

In de oude situatie stonden de flexruimte en het aangrenzende auditorium niet met elkaar in verbinding, er zaten dichte deuren tussen die er afzonderlijke ruimtes van maakten, met elk een eigen look & feel. Beide ruimtes voldeden niet meer aan de functionele wensen van de gebruikers. De wens van Bovemij was om een plek te creëren waar meer informele ontmoetingen plaats konden vinden. Een bar waar echt geborreld kan worden en waar plek zou zijn om koffie te drinken. Het moest een intieme ruimte worden, en óók de mogelijkheid bieden om hier met een groep van 100 personen bij elkaar te komen. Bovenal moest het níet aanvoelen als een kantoor.

Het ontwerp

Met dit programma van eisen is interieurarchitect Bram Vromans aan de slag gegaan. Bram: “Initieel wilde Bovemij enkel de flexruimte aanpakken, maar het idee om de flexruimte met het auditorium te verbinden, werd direct omarmd. Door de bestaande taatsdeuren te vervangen voor glazen deuren en de plankrichting in de vloer diagonaal richting het auditorium te maken, hebben we de flexruimte kunnen verbinden met het auditorium, ook wel binnentuin genoemd. De binnentuin beschikt over een enorme hoogte. Door hier grote bomen in te plaatsen en hangende lampen toe te passen, hebben we veel sfeer toegevoegd aan de grote ruimte. De ruimte is bestemd voor het geven van presentaties, maar nodigt nu ook uit om er te lunchen en ‘s zomers het buitenterras op te zoeken. De moswand achter het podium draagt bij aan het prettige gevoel en akoestiek in de binnentuin. De flexruimte, omgedoopt tot de Werkplaats, hebben we een volledig nieuwe uitstraling gegeven. De bar is midden tussen de Werkplaats en de binnentuin gepositioneerd en hier hebben we de eigenschappen van het bestaande gebouw benut, doordat deze zone een laag plafond heeft en er weinig daglicht is, was de intimiteit voor een barfunctie al aanwezig. Door hier een donker plafond en de juiste sfeerverlichting aan te brengen hebben we deze intimiteit versterkt. Daaromheen hebben we diverse zitjes gecreëerd, waar je zowel hoog als laag kunt zitten. Langs de gevel, bij het daglicht, hebben we comfortabele fauteuils geplaatst. In de buurt van de bar hebben we een biljart geplaatst en hier hebben we meerdere ronde dodehoekspiegels aan de muur gehangen, deze vormen een symbolische verwijzing naar de aard van de organisatie. Onze styliste heeft, door middel van de details in de styling, op nog meer plekken in de Werkplaats dit soort verwijzingen toegevoegd. De twee vergaderruimtes die grenzen aan de Werkplaats zijn een onderdeel van het geheel, onder andere doordat de vloer vanuit het café doorloopt in de vergaderruimtes. De flexruimte hebben we getransformeerd naar een ruimte met het gevoel van een stoer café, dat bij jou om de hoek zou kunnen zitten.”

Eenvoudig te verplaatsen meubilair

Bram: “De binnentuin wordt gebruikt voor vergaderingen, presentaties, workshops en andersoortige bijeenkomsten met wisselende groepsgroottes. Om deze reden hebben we gekozen voor flexibel en eenvoudig te verplaatsen meubilair met een uitstraling van terrasmeubilair, zodat dit in de zomer ook naar buiten kan. Ook de stoere stalen vakkenkasten die intimiteit aan de Werkplaats geven, zijn eenvoudig verrijdbaar, zodat de ruimte helemaal leeg gemaakt kan worden.”

De realisatie

De Werkplaats voor Bovemij was een volledig turnkey project, we hebben het niet alleen ontworpen, maar ook volledig gerealiseerd. Hiervoor hebben diverse bouwkundige aanpassingen plaatsgevonden, is er een akoestisch spuitplafond aangebracht, hebben we nieuwe vloeren gelegd, zijn er meerdere maatwerkelementen geplaatst in de vorm van een bar, kasten en zitelementen en hebben we ook alle AV-voorzieningen geleverd. Verlichting en styling waren ook onderdeel van de opdracht. Gedurende het hele traject hebben we heel fijn samengewerkt met het interne projectteam van Bovemij, waarvoor onze dank!

Klantervaring

“Werkplaats” Bovemij
/
Meer over dit project