Het verhaal achter dit circulaire meubilair

Bijzondere troon

De troon die je hier in de entree ziet staan, is circa 100 jaar oud. Het verhaal gaat dat de troon in het bezit is geweest van een aristocratische Nederlandse familie. De troon heeft in de herenkamer van de heer des huizes gestaan, als zijn eigen speciale zitplek. In het huis schijnen een aantal macabere situaties te hebben plaatsgevonden, waaronder een niet-bewezen moord….

Gebruik van second life meubilair

De Belastingdienst maakt voor het inrichten van de kantoren, vergaderruimtes en ontmoetingspleinen alleen nog gebruik van second life meubilair. Rever Interieurprojecten is hiervoor onze contractpartner. Het meubilair komt uit de centrale opslag van de Belastingdienst of heeft al dienst gedaan binnen onze of een andere organisatie. Het meubilair is technisch onderhouden, eventueel gestoffeerd of voorzien van een nieuwe coating en kan daardoor weer jaren mee.

Bijdragen aan klimaatdoelstellingen

Door bestaand meubilair opnieuw te gebruiken zorgen we ervoor dat de Belastingdienst geen nieuwe materialen laat produceren. Hiermee dragen we bij aan klimaatdoelstellingen zoals de reductie van CO2-uitstoot en we verkleinen hiermee onze voetafdruk op de aarde.

Social return

De refurbish werkzaamheden zoals reinigen, herstofferen en coaten worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier leveren we een bijdrage om mensen met minder mogelijkheden op de arbeidsmarkt een kans op werk te geven. Dit noemen we social return.

Wil je meer weten over het nut en de noodzaak van het inzetten van refurbished meubilair? Bekijk dan deze video:

 

Alle Rijksoverheid kantoren inrichten met second life meubilair

Zo dragen we bij aan klimaatdoelstellingen.