Interieurontwerp & realisatie voor KleurrijkWonen

1 december 2015

Woningcorporatie KleurrijkWonen gaat van vier vestigingen naar één centrale huisvesting. Per januari 2016 betrekken zij een nieuw pand in Tiel, waarvoor wij het interieur mochten ontwerpen. Door een intensieve samenwerking met de projectleider vanuit KleurrijkWonen en inspraak van gebruikers tijdens het proces, wordt er een prachtig nieuw kantoor gecreëerd, de realisatie is op dit moment in volle gang.

Concept

Het ontwerp stimuleert de ontmoeting tussen medewerkers door verschillende ontmoetingsplekken te faciliteren, de zogenaamde koppelgebieden. Aan de hand van de ligging, de lichtinval en het uitzicht, heeft interieurarchitect Loran Kampen er voor gekozen om de locatie van de ingang naar de werkgebieden te verplaatsen naar ‘het hart’ van het gebouw. Hierdoor ontstaat een representatieve entree en kunnen de vleugels van het gebouw, waar de kantoorvelden zich bevinden, met elkaar gekoppeld worden. Voor de inrichting is een contrasterende organische indeling voorgesteld. Op deze manier wordt het geometrische stramien van de bestaande kolommen doorbroken, waardoor het gebouw verandert in een ruime, lichte, open ruimte en waardoor er perspectieven in verschillende richtingen ontstaan. De gesloten ruimtes bieden plaats voor overleg in diverse vormen en creëren een (akoestische) buffer tussen verschillende soorten werkzones. Om de oriëntatie te bevorderen, krijgt iedere binnenruimte zijn eigen thema die de klantgroepen van KleurrijkWonen symboliseren.

Vitaliteit en hergebruik

Vitaliteit is een belangrijk onderdeel van het ontwerp; zo is er bijvoorbeeld bewust voor gekozen om het aantal printers te reduceren om gebruikers te stimuleren meer te bewegen. Ook hergebruik is een wezenlijk onderdeel van het project; bestaande wandsystemen worden hergebruikt, stoelen worden opnieuw gestoffeerd en banken worden gereinigd om opnieuw gebruikt te worden.

Turnkey project met ambitieus tijdspad

Wij verzorgen de volledige coördinatie van het project en zijn spil tussen de onderaannemers, verhuurder en de eindgebruiker. Tot het project behoren de E-&W- installaties, bouwkundige werkzaamheden, vloeren, wanden, schilderwerk, maatwerk, verlichting, los meubilair en het verhuismanagement. In totaal beslaat het project 2100 m², waar 180 personen werkzaam worden. Het project kent een ambitieus tijdspad; eind juli hebben wij de opdracht verkregen en per 1 januari zal het kantoor in gebruik genomen worden.

Neem contact op!