Trendrapport 2024: trends binnen kantoor & werken

5 januari 2024

Werkomgevingen hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgemaakt. Wat we hiervan kunnen leren is dat een werkomgeving wendbaar moet zijn. Niet alleen voor invloeden van buitenaf, maar ook voor veranderende wensen en behoeften van medewerkers.

We adviseren om de werkomgeving aan te laten sluiten op de huidige trends en ontwikkelingen, maar om ook vooruit te kijken. Met welke trends en ontwikkelingen binnen kantoor en werken zal rekening gehouden moeten worden om aansluiting te vinden met de veranderingen binnen de markt?

We verwachten dat verschillende trends uit voorgaande jaren ook in 2024 actueel zullen blijven. Een werkomgeving is niet langer een plek waar alleen gewerkt wordt. Het is een plek waar mensen zich mee willen associëren en zich thuis willen voelen.

Een belangrijke trend is om te kijken naar wie je bent als organisatie en wat je (met de werkomgeving) wil uitstralen. Duurzaamheid speelt hierin ook een steeds belangrijkere rol en organisaties gebruiken steeds vaker de werkomgeving om binnen dit thema te innoveren. Ook worden technologische ontwikkelingen toegepast om de werkomgeving effectiever en efficiënter in te richten.

Vul hier je gegevens in om het trendrapport direct te kunnen lezen: