Interieurarchitectuur bij Rever Interieurprojecten

Rever Interieurprojecten is een full service architectenbureau met interieurarchitecten, projectconsultants en projectmanagers. De interieurarchitecten nemen een belangrijke rol in binnen onze organisatie: zij staan aan de basis en de creatieve uitwerking van onze interieurprojecten. Onze projectmanagers vormen de spin in het web tussen onze specialisten ‘op de studio’.  Want ‘op de studio’: dat is waar het allemaal gebeurt!

Ons team van interieurarchitecten

In ons team van interieurarchitecten zijn de opleidingen architectuur aan de TU Delft, bouwkunde aan de HTS in Amsterdam en Utrecht, de Kunstacademie van Maastricht, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam allemaal vertegenwoordigd. Door de diversiteit in achtergronden binnen de interieurarchitectuur ontstaat een ideale mix van kennis en opleidingen die breed ingezet worden. Van de ontwerpfase tot de realisatiefase van interieurprojecten. Hierdoor sluiten de verschillende fases in het proces naadloos aan elkaar aan. We zien een interieurproject als een maatpak, die perfect aansluit op de wensen van onze klant.

Interieurarchitectuur als een maatpak

Door deze samenstelling van interieurarchitecten met verschillende achtergronden ontstaat er een unieke kijk op interieurarchitectuur en kunnen wij complexe vraagstukken van opdrachtgevers oppakken. Immers, waar eindigt nu eigenlijk architectuur en begint interieurarchitectuur? In onze visie zijn deze twee disciplines onlosmakelijk met elkaar verbonden; deze kunnen niet afzonderlijk van elkaar gezien worden. De grenzen tussen interieur en exterieur vervagen steeds meer. Dat realiseren onze architecten zich maar al te goed en zij spelen daar op in door met creatieve oplossing te komen om ‘binnen’ en ‘buiten’ te combineren.

Elk gebouw heeft zijn eigen kwaliteiten. Onze interieurarchitecten, vanuit welke discipline dan ook, weten deze kwaliteiten naar boven te halen. Dit combineren we met de wensen, identiteit en cultuur van onze opdrachtgevers. Zo ontstaan een interieur die nét zo goed past als een maatkostuum. Interieurarchitectuur is in onze ogen: maatkostuums ontwerpen die perfect aansluiten bij de organisatie en haar processen.

“De grenzen tussen binnen en buiten vervagen steeds meer.”

Het voordeel van een interdisciplinair architectenbureau: casus Badge Center Schiphol

Ons team van interieurarchitecten ziet steeds meer een verschuiving van nieuwbouw naar interieurrevitalisatie. Door een interieurrevitalisatie blazen we een bestaande ruimte nieuw leven in. Vaak met een nieuwe functie en een nieuwe eindgebruiker. Dit zijn omvangrijke projecten, waar veel verschillende disciplines bij betrokken zijn, juist hierin blinken we uit door ons multidisciplinaire studio met interieurarchitecten.

Het Badge Center op Schiphol is een mooi voorbeeld van een complexere turn-key revitalisatie opdracht waarbij alle disciplines binnen de interieurarchitectuur samen kwamen. Schiphol heeft ons gevraagd of wij de sporthal in het Schiphol Hoofd Gebouw (SHG) een nieuwe functie konden geven; namelijk die van het Badge Center. In het Badge Center worden alle beveiligingspassen afgegeven voor luchthavenpersoneel dat (tijdelijk) werkzaam is achter de douane. Het Badge Center bevond zich op dat moment nog in een ander gebouw op het luchthavengebied. De wens van Schiphol was om het Badge Center te integreren in hun hoofdgebouw, om zo alles onder één dak samen te brengen en meer reuring in het SHG (en de route er naar toe) te genereren. Ons team van interieurarchitecten is vol enthousiasme aan de slag gegaan om de sporthal binnen het SHG te revitaliseren tot een nieuw Badge Center, waar per jaar 40.000 passen worden afgegeven.

Alle stappen van het interieur revitalisatieproces

Wij hebben bij het Badge Center zowel de rol van bouwkundig architect als interieurarchitect vervuld en zijn verantwoordelijk geweest voor de interieurarchitectuur (het totale interieurontwerp) en de esthetische begeleiding tijdens het proces. De bouwkundige gevelaanpassingen, het entresolontwerp, de architectuur van het nieuwe entree, de begeleiding van de bouwaanvraag, de coördinatie van installatieadviseur en constructeur en de uitwerking van de grote centrale balie en andere maatwerkelementen, waren onderdeel van het project. Zoals uit dit voorbeeld blijkt, is het voordeel van onze studio dat wij door de diversiteit aan architecten en interieurarchitecten, complexe vraagstukken op kunnen pakken. We verzorgen niet alleen een volledig ontwerp en de begeleiding van de bouw, het volledige realisatieproces is in onze handen. Door de samenwerking tussen architecten, interieurarchitecten en projectmanagers maken we het verschil: we kunnen complexe vraagstukken oppakken en alle onderdelen van het vraagstuk naadloos in elkaar over laten lopen.

Lees ook: Wie zijn wijOnze visieOnze eigen settingDuurzaam interieur – Interieurs op diverse ambitieniveaus – Turnkey aanpakVacatures

"Waar eindigt architectuur en waar begint interieur architectuur?"

Grenzen tussen binnen en buiten vervagen