Interieurontwerp & realisatie kantoor Bolton in Woerden

20 februari 2017

Bolton Groep (bestaande uit Bolton Bouw en Bolton Ontwikkeling) bouwt haar eigen nieuwe kantoor en werkplaats aan de Zegveldse Uitweg in Woerden. In oktober 2016 is de start van de bouw gemarkeerd door de burgemeester van Woerden, inmiddels staat de begane grond en in april 2017 mogen wij ons interieurontwerp gaan realiseren.

Interieurontwerp & realisatie kantoor Bolton-Rever (13)Interieurontwerp & realisatie kantoor Bolton-Rever (12)

 

Kernwaarden Bolton als basis voor interieurontwerp

Bolton staat voor “betrouwbaar, ondernemend, trots, ambitieus en innovatief”. Deze kernwaarden wil Bolton graag in praktijk brengen in hun eigen pand en zo hebben onze collega’s (interieur-)architect Chris Hiep en architect Emiel Rog dit vertaald naar een passende invulling. Dit heeft geleid tot een interieurontwerp waarin “uitstraling, rust & akoestiek, ergonomisch & economisch verantwoord” de hoofdrol hebben gespeeld. Door middel van het aanbrengen van hoogteverschillen is er logica en eenvoud in het ontwerp gebracht en ontstaan er verschillende gebieden zonder het directe gebruik van wanden. De schuine lijn in het ontwerp komt vanuit het stramien van de aangrenzende werkplaats en zorgt ervoor dat beide bouwdelen met elkaar verbonden worden.

Een kantoor met diverse functies

Het kantoor van Bolton krijgt diverse functies: er komt een kantoorzone met werkplekken, een restaurant/ontmoetingsruimte, een receptie/ontvangst, een experience ruimte, een koffiecorner, een presentatieruimte, diverse vergaderruimtes en een dakterras. De look & feel van deze ruimtes kenmerkt zich door een ruwe, doch warme uitstraling welke aansluit op de bouwwereld. Met behulp van baffles en vrijhangende plafondeilanden wordt de akoestiek gewaarborgd en blijft de vrije verdiepingshoogte van bijna vier meter beleefbaar. De gevlinderde betonvloer blijft in het zicht en alleen de afgesloten ruimtes worden voorzien van een zachte vloerafwerking. De werkplekken worden gemarkeerd met losse karpetten welke tevens kleur geven aan het interieur.

Duurzame bouw & interieur

Het pand wordt voorzien van diverse technieken en materialen op het gebied van duurzame bouw. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van driedubbel glas, betonkernactivering, een luchtwarmtepomp en zonnepanelen. Deze duurzame uitstraling komt ook terug in het interieur, waar zo veel als mogelijk échte materialen zijn toegepast en kleuren en materialen van het interieur overeenkomen met die van het exterieur.

Nauwe samenwerking in bouw & interieur

Het gebouw, ontworpen door architectenbureau H.W. van der Laan, krijgt een strakke industriële uitstraling met veel glas en ruwe materialen. Het interieur, dat wij al in een zeer vroeg stadium van de bouw mochten ontwerpen, zal naadloos aansluiten op het ontwerp van het pand. Er heeft zelfs een wisselwerking tussen in- en exterieur plaatsgevonden waardoor deze elkaar versterken. Dit is juist omdat we al zo vroeg in het proces betrokken waren en vanuit bouwkundig perspectief mochten meedenken. Door het gebruik van BIM (Building Information Model) kunnen vereisten voor het perfect laten uitkomen van het interieurontwerp momenteel in de bouw worden meegenomen. Deze nauwe samenwerking in bouw & interieur zal het eindresultaat zeker ten goede komen.