Regionale Publieke Omroep en Omroep Reclame Nederland naar een nieuw kantoor

31 mei 2018

De Regionale Publieke Omroep (RPO) en Omroep Reclame Nederland (ORN) zijn eind april 2018 verhuisd naar een nieuw kantoor op het Media Park. Een verdieping met een stoere industriële uitstraling die RPO en ORN samen betrekken.

Schetssessie

‘Aangezien RPO en ORN op korte termijn het nieuwe kantoor in gebruik wilden nemen zijn we snel van start gegaan’ aldus Ruben van der Horst, projectconsultant bij Rever. ‘Daarom hebben we een schetssessie bij ons in het Belevingscentrum ingepland. Aan de hand van het plan van eisen is een eerste conceptindeling gemaakt en vanuit daar het definitieve ontwerp.’

Pinterest

Om de stijl te bepalen hebben de medewerkers van RPO en ORN Pinterest als inspiratiebron gebruikt. ‘We werken graag samen op Pinterest’ aldus Joris Engel, interieurontwerper bij Rever. ‘De medewerkers plaatsen foto’s van producten, stijlen en uitstralingen die hun aanspreekt. Hierdoor krijgen wij een goed beeld, en aan mij de taak om dit samen te brengen tot één samenhangend geheel. Uit het moodboard kwam een stoere industriële stijl naar voren met veel groen en beplanting.’ Zo is er bijvoorbeeld een grote moswand gecreëerd in het ontvangstgebied waarin beeldschermen zijn verwerkt. In verbinding staan met de regio en nieuws missen is hierdoor haast onmogelijk.’

Open werkruimte

Er was een duidelijke wens voor een open werkruimte, maar ook genoeg plekken om te vergaderen, geconcentreerd te kunnen werken of een plek voor informeel overleg. ‘Er is gekozen voor een open werkruimte die door op maat gemaakte kasten, met whiteboards en planten, wordt gescheiden. De wanden van de afgesloten vergaderruimten zijn zoveel mogelijk met industriële wanden bekleed om de openheid te bewaren’ aldus Joris. ‘Als je het kantoor binnenkomt merk je direct de reuring. Je kan hier elkaar ontmoeten, lunchen en er is een grote vergaderruimte bij entree. Hoe verder je naar achteren komt hoe rustiger het wordt. Je gaat van dynamisch werken naar een rustige werkplek waar je geconcentreerd kan werken.’

Groen

Het oude kantoor van RPO en ORN stond ook op het Media Park, maar veel dichterbij de bosrand. Daarom is er veel groen teruggebracht in het interieur. Joris: ‘Afgezien van de moswand en het vele groen in de op maat gemaakte kasten hebben we ook leuke stylingsobjecten toegevoegd om buiten naar binnen te trekken.

Wil je de werkomgeving circulair inrichten?

Lees dan nu onze whitepaper over circulair inkopen en beheren van de werkomgeving.